PROBLEMI

GREND SLEM ŠAMPION ODBIO VAKCINU, NEĆE U MELBURN! Francuz objasnio odluku i doveo u opasnost celu sezonu!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Pjer Igo Erber je odbio vakcinaciju, neće moći da igra u Melburnu, a verovatno ni tokom sezone...

Izvor: Profimedia

Čeka ceo teniski svet da sazna da li je Novak Đoković vakcinisan i hoće li moći da igra na Australijan openu.

Dok se čeka odluka najboljeg tenisera sveta, koji odmara na Kopaoniku, francuski igrač Pjer Igo Erber (30) je potvrdio da neće ići u Melburn i da se neće vakcinisati.

Čelnici prvog grend slema sezone su odavno saopštili da igrači koji nemaju sertifikat o vakcinaciji neće moći da igraju na takmičenju. Specijalista za dubl i osvajač pet grend slem titula je pojasnio svoju odluku.

"Ovo je moj izbor. Svestan sma da to može da mi zakomplikuje stvari u mom poslu. Ne znam da li je danas moguće biti teniser, a da nisi vakcinisan", rekao je Erber.

Njegov dubl partner Nikolas Mau, čovek sa kojim je osvojio sve grend slem titule, se nada da će njegov sunarodnik da promeni mišljenje.

"Još u Antverpenu mi je rekao da ne želi da se vakciniše i da razume posledice koje to može da donese. Svestan je svega. Ne želim da ulazim u debatu, to je lična odluka. Ipak, moram da kažem da neće biti lako da zadrži taj stav i svoja uverenja, jer bi to moglo da mu napravi mnogo problema za igranje tenisa", zaključio je Mau.

Inače, njih dvojica su nedavno slavili i na završnom mastersu u Torinu.