Ostali sportovi

ISPAO SA STAZE, PA OTIŠAO PRAVO NA JAHTU - DA SE SMIRI U ĐAKUZIJU SA PIVOM: Svi gledaju posljednju trku velikog Kimija!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Ovo je jedan od najkutlnijih momenata koje pamtimo!

Izvor: Youtube/Kimiisland/screenshot

Ova sezone Formule 1 biće upamćena po nevjerovatnoj završnici u kojoj su se u posljednjoj trci Maks Ferstapen i Luis Hamilton razračunali u borbi za titulu. 

Ali nažalost VN Abu Dabija će biti zapamćena i kao poslednja trka jednog od najharizmatičnijih vozača u istoriji Formule 1, "Ledenog" Kimija Raikonena!

On je nedavno objavio da će završiti svoju bogatu karijeru u kojoj je bio i šampion. A osim šampionske sezone i mnogih pobjeda, pamti se njegov izlazak sa staze u Monaku 2006. godine!

Tada je vozi za Meklaren i njegov bolid se zapalio, pa je zbog toga mora da napusti trku. Umjesto da se vrati u boks svog tima, Kimi je tada odlučio da mu je potrebno opuštanje, pa je pravo sa staze u punoj opremi otišao na jahtu! 

Pogledajte taj kultni momenat:

Dok su rivali nastavili da se bore za što bolji plasman, na prenosu je mogao da se vidi Raikonen koji sedi u đakuziju i pije pivo! 

Raikonen je sljedeće sezone prešao u Ferari i postao posljednji vozač ovog tima koji je uzeo titulu, Te 2007. godine je za samo jedan bod bio bolji od Luisa Hamiltona. 

Tagovi