Ostali sportovi

LUDILO NA 4 TOČKA JE SPREMNO, PITANJE JE - HAMILTON ILI FERSTAPEN? Svi se pitaju isto, ko će biti šampion F1? (ANKETA)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Sve staje u tih 58 krugova.

Izvor: Profimedia

Maks Ferstapen ili Luis Hamilton? To je pitanje koje svi sada postavljaju, a od 14 časova će početi poslednja trka sezone u Formuli 1. Na Velikoj nagradi Abu Dabija saznaće se konačno ko je najbrži čovek na svetu.

U ovu trku dva rivala ulaze sa istim brojem bodova, po 369,5, ali će u slučaju da obojica ostanu bez bodova Holanđanin biti na prvom mestu. 

Veliku je prednost stekao Ferstapen pred početak trke pošto je uzeo pol poziciju u kvalifikacijama. A to je do sada uglavnom bilo dovoljno za pobedu! Holanđanin je ove sezone devet puta bio prvi na startu, a od toga je šest puta uzimao maksimalan broj bodova. Dva puta ga je pretekao Luis Hamilton, a jednom je Danijel Rikardo uspeo da ostvari pobedu. 

Cela sezona protekla je u znaku Hamiltona i Ferstapena. Samo su Serhio Perez, Esteban Okon, Danijel Rikardo i Valteri Botas uspeli po jednom da osvoje prvo mesto, sve ostale trke osvojio je vodeći dvojac. Delovalo je pre dva meseca da je sve gotovo, ali je onda u poslednje tri trke slavio Hamilton i pred ciljnom ravninom sezone je izjednačen sa rivalom. 

Poslednji put kada su dva vozača bila izjednačena pred poslednju trku sezone bilo je to 1974. godine, kada je u finišu Emerson Fitipaldi uzeo titulu ispred Đanklaudija Ragaconija. Svoju prvu titulu je Luis Hamilton uzeo u sličnim uslovima, kada se u Brazilu izborio sa Felipeom Masom i uzme trofej.

Sada nas čeka nekoliko sati napetosti i neverovatne vožnje. Trka počinje od 14 časova,  

Tagovi