Ostali sportovi

POZVAO KINESKINJU ZA KOJU BRINE CEO SVET - DOĐI DA DODELIŠ PEHAR: Poznati teniser poslao video poruku o kojoj se priča!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Francuz takođe brine za kinesku teniserku.

Izvor: Profimedia/Twitter/@LoireOpen/Printscreen

Svetski tenis je i dalje zabrinut za kinesku teniserku Peng Šuaj. Nakon što je optužila jednog kineskog visokog zvaničnika za silovanje, poznata teniserka je po brojnim navodima - nestala.

To je dovelo do brojnih reakcija poznatih ličnosti, poput Novaka Đokovića, dok je WTA nedavno rešio da ukine turnire u Kini sve dok se ovo pitanje ne reši. A Francuz Nikola Mau imao je posebnu poruku za Kineskinju.

Mau je teniser koji je trenutno 5. u dubl konkurenciji na ATP listi, a ujedno je i direktor WTA turnira u Anžeu, koji se po prvi put odigrava ove sezone.

On je u želji da dopre do informacija o bezbednosti Peng Šuaj rešio da je pozove na turnir.

"Zdravo, ovde Nikola Mau. Ja sam direktor turnira u Anžeu. Sve dobro funkcioniše za prvo izdanje turnira, ali jedna teniserka nedostaje: Peng Šuaj. Nisi na terenu ove nedelje, pa bih voleo da te pozovem da dođeš i uručiš trofej našoj pobednici, u nedelju, u mom gradu. Peng Šuaj, čekamo te", glasila je poruka zabrinutog Maua.

Iz Kine su u međuvremenu stizale fotografije i video snimci sa događaja koji su navodili da je Peng bezbedna, ali iz WTA i drugih organizacija veruju da to nisu bili dovoljni dokazi o njenoj bezbednosti.

Tagovi