Ostali sportovi

CRNOGORSKI KARATISTI NASTUPAJU U VENECIJI: Balkanski šampioni napadaju svjetsku titulu! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić

Venecija će od petka do nedjelje biti domaćin svjetske Lige mladih u karateu, na kojoj će nastupiti i 19 crnogorskih karatista.

Izvor: KK Iskra

Radi se o takmičenju za djecu uzrasta 12 do 13 godina, osnosno za sportske kategorije kadeta i juniora. Za djecu do 13 godina ovo je najveći zvaničan stepen takmičenjenja u okviru Svjetske karate federacije. Karate1 liga za mlade je noviji format takmičenja na medjunarodnoj sceni. Osmišljen je sa primarnm ciljem da postane platforma za razvoj najmladjih sportista ka vrhunskom sportu.

Na ovogodišnjoj ligi u Veneciji prema prijavama učestvovaće 2424 sportista iz 550 klubova koji dolaze iz preko 50 zemalja. Crnu Goru će pretstavljati KK “Budva”, KK “Omladinac” i “Iskra” koja će nastupiti sa 11 takmičara.

Takmičari karate kluba “Iskra” večeras putuju u Veneciju, gdje će nastupiti u obije takmičarske discipline – u katama i u borbama. U katama nastupaju Katarina Vlahović, Saša Petrić, Nikola Stanišić i Aleksa Vujošević, dok je nastup u borbama rezervisan za Balšu Vojinovića, Nemanju Dragaša, Nikšu Zejaka, Anesa Arifaja, Marka Lakovića, Stefana Miljanića i Filipa Šoškića. Ekipu će pratiti trener Nenad Vojinović.

"Kada je u pitanju jedno ovako veliko takmičenje, ne možemo ništa da obećamo, već samo da ćemo da se borimo da damo svoj maksimum, kako bi na pravi način reprezentovali naš klub, grad i državu. Sjajna prilika da zaokružimo jednu rezultatski odličnu godinu. Godinu u kojoj imamo osvojenu jednu bronzanu medalju na svjetskoj sceni, te 8 medalja sa Balkanskih šampionata. Svi takmičari koji su u ekipi mogu da iznenade i da budu u konkurenciji za medalje. Odlično su trenirali tokom čitave godine, tako da očekujemo da će detalji odlučivati u konačnom poretku. Svakako, najviša očekivanja su od naših Balkanskih šampiona – Saše Petrića, Anesa Arifaja, Katarine Vlahović i Stefana Miljanića", izjavio je trener i Predsjednik kluba Vuk Žarić.

Za subotu 11.Decembra je zakazan nastup kadeta, dok je za nedelju 12.Decembra zakazan nastup takmičara u kategoriji U14.

Tagovi