Čudna situacija

HAOS U AUSTRALIJI ZBOG KORONE - OTKAZAN SPORTSKI SPEKTAKL! Cela nacija je čekala meč, ali vlada je stavila rampu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Sada drugi gradovi žele da organizuju takmičenje, ali je pitanje šta će se desiti...

Izvor: Profimedia

Nastavlja se priličan haos koji je nastao u Australiji povodom velikih sportskih takmičenja u doba virusa korona. Sada je javljeno da će peti meč između Australije i Engleske na čuvenom "Ashes" turniru biti otkazan. 

Jedan od najvećih kriket događaja na svetu igra se svake dve godine između Australije i Engleske još od 1882. godine, a sada je nakon serije mečeva peti duel u Pertu otkazan. 

Stvar je u strogim kovid propisima, ali i u ogromnoj autonomiji koje imaju australijske savezne države. Sada Zapadna Australija čiji je Pert glavni grad zabranjuje ulazak stranim sportistima i zbog toga ovaj događaj mora da se pomeri.

To su neki jedva dočekali, pa se tako druge države utrkuju ko će organizovati ovaj meč Melburn, Kanbera i Sidnej su pomenuti kao mogue zamene, dok je premijer savezne države Tasmanija Piter Gutvejn predložio da se meč održi u Hobartu.

Ranije je bilo reči i o tome da se Australijan open pomeri iz Melburna, a već mesecima je jedna od glavnih tema to da li će Novak Đoković zaigrati u Australiji. 

Sada je jasno da hoće na ATP kupu, a čeka se da se vidi šta će biti sa prvim grend slemom sezone.