Ostali sportovi

ZAJEDNO SU NA VRHU, ALI HAMILTON GUBI TITULU I POD OVIM USLOVOM: "Ludi" Holanđanin ipak u prednosti pred poslednju trku!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Čeka nas jedna od najvećih drama u istoriji Formule 1

Izvor: Profimedia

Odluka o šampionu Formule za 2021. biće doneta u poslednjoj trci, predstojećeg vikenda u Abu Dabiju.

To je epilog dramatične borbe u Saudijskoj Arabiji, gde je Luis Hamilton (Mercedes) pobedio Maksa Ferstapena (Red Bul) i osvojio prvo mesto, koje izjednačuje Britanca i Holanđanina na vrhu liste.

 Međutim, Ferstapen je i dalje u prednosti pred poslednju trku, jer ima veći broj pobeda ove sezone (9:8 u njegovu korist), što znači da će titulu odneti Holanđanin ako nijedan ne osvoji bodove.

Nakon što su se sudarili u Arabiji, gde je Hamilton poručio svojim kolegama "Ovaj tip je lud", Britanac je govorio o tome da Ferstapen vozi preagresivno, aludirajući između redova i na to da je cilj lidera da ne završe trku.

Izvor: Profimedia

"Takmičio sam se protiv mnogo vozača u životu. Tokom 28 godina koliko sam u ovom sportu naletao sam na različite karaktere i postoji nekoliko koji su, da kažem, prelazili granicu. To su oni koje pravila ne zanimaju ili koji prosto ne razmišljaju o pravilima", rekao je Britanac.

"Ferstapen prelazi granicu, sigurno", dodao je on.

Ferstapen (24) je zbog svoje vožnje stekao mnogo simpatizera, mada ima i onih koji smatraju da vozi čak i nasilno i da često zaista prelazi crtu fer-pleja. Kao što ima i onih kojima je dosta vladavine sedmostrukog prvaka sveta, Luisa Hamiltona i kojima se takođe ne sviđa ni njegov stil i njegove izjave.

Jedno je sigurno - ceo svet će u nedelju pratiti veliko finale sezone u Abu Dabiju.

Tagovi