AU!

TIJANINA NAJVEĆA RIVALKA DOBIJA 6.000.000 EVRA?! U Beogradu uzela ZLATO, Srbin joj daje najveći ugovor u istoriji!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Ovo bi bio neverovatan posao za turski tim, a novac je gotovo neverovatan za ženski sport!

Izvor: MN Press

Kakva bi to transfer bomba bila!

Iako možda ne deluje tako, u najboljim odbojkaškim klubovima odbojkaši i odbojkašice zarađuju ozbiljne svote novca. A ukoliko se ispostavi tačno pisanje medija, Italijanka Paula Egonu (22) mogla bi sve da ih baci u senku!

Kako prenosi "Gazeta delo Sport", turski Fenerbahče koji sa klupe predvodi naš Zoran Terzić spreman je da korektoru italijanske reprezentacije ponudi čak 6 miliona evra za četvorogodišnju saradnju.

Ovo je drugi pokušaj turskog tima da u klub dovedu neko kapitalno pojačanje, pošto su letos neuspešno vodili pregovore sa Tijanom Bošković. Najbolja srpska odbojkašica nije pojačala tim iz Istanbula, pa se samo nekoliko meseci kasnije Turci okreću drugom rešenju.

 Upravo Egonu, koja igra za italijanski Koreljano, i naša Tijana Bošković važe za dve najbolje odbojkašice današnjice. Paola je godinu dana mlađa, a očekuje se da njih dve tokom narednih deset godina budu sam svetski vrh na poziciji korektora, kako u klubovima tako i u reprezentaciji.

Ovo je Paola Egonu:

U italijanskom timu demantovali su sve pregovore oko odlaska Paole Egonu, ali pitanje je koliko će se oni pitati kad ponuda stigne. Italijanka bi mogla da postane prva odbojkašica u istoriji kojazarađuje milion i po evra po sezoni, što je do sada bila nezamisliva cifra.

Toliko novca spreman je da plati Fenerbahče, a pojedini izvori kažu da i Vakifbank, koji je godinama bio najbogatiji klub Evrope, razmišlja o pojačanju na poziciji korektora.

Inače, Egonu je u svetskom vrhu već nekoliko sezona, iako ima tek 22 godine. Sa reprezentacijom ima srebro na Svetskom prvenstvu, kao i zlato i bronzu na Evropskim šampionatima. Zlatu medalju je osvojila upravo u Beogradu, na finalnom meču protiv naše reprezentacije ovog leta.

Dominira i na klupkom nivou, pošto je šampionka Evrope bila prvo sa Novarom, a zatim sa Koneljanom koji važi za najbolji tim današnjice.

Tagovi