ČEKA SE ODLUKA

NOVAČE, MORAŠ DA SE VAKCINIŠEŠ! Direktor Australijan opena se oglasio: Tretman je isti za sve, a postoji još 1 opcija!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Direktor prvog grend slema sezone Kreg TIli je ponovo imao jasnu poruku za Novaka Đokovića.

Izvor: Profimedia

Ukoliko Novak Đoković želi da napadne 21. grend slem titulu i da osvoji Australijan open moraće da se vakciniše. Još jednom je to ponovio direktor turnira Kreg Tili.

U razgovoru sa domaćim medijima je ponovo svima stavio do znanja da izuzetaka neće biti i da ko želi da igra, mora da se vakciniše.

Očekivano, glavna tema u razgovorima je bio Novak. Prvi reket planete još uvek nije otkrio da li se vakcinisao ili ne. O tome je pričao i njegov otac Srđan Đoković, dok je legendarni stručnjak Radmilo Armenulić u intervjuu za MONDO istakao da veruje da je Nole to već uradio.

"Novak nije otkrio svoj status ni sa kim, veruje da je to privatna stvar i da bi ljudi trebalo da imaju izbor. Ima stav koji većina ne deli. Ali, jedno je sigurno. Ako Đoković dođe ovde u januaru znaćemo da je vakcinisan. Bez obzira na bilo čiji stav, svi koji budu došli moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji", rekao je Tili.

Ovako je izgledala Novakov proslava titule ove godine:

Ispričao je i zanimljive brojke oko broja vakcinisanih tenisera i teniserki.

"Pre oko šest nedelja je samo oko 50 odsto igrača bilo vakcinisano, sada je oko 85 odsto i očekujemo da će taj broj dodatno da se poveća. Uzimamo deo zasluga za to, jer smo mi prvi turnir koji je uveo obaveznu vakcinaciju za učešće."

Otkrio je i da postoji još jedna opcija oko samog izbora vakcine, što daje srpskom asu još vremena za razmišljanje.

"Svi moraju da budu vakcinisani najkasnije sedam dana pre nego što uđu u Australiju i imaju izbor koju vakcinu žele. Jedna opcija je i vakcina 'Džonson i Džonson' za koju je dovoljna samo jedna doza."

Na kraju je ponovo spomenuo Đokovića.

"Novak je izneo svoj stav i na to ima pravo. Međutim, želim da ponovim još jednom. Ako bude došao u Australiju moraće da donese potvrdu o vakcinaciji koju će pregledati lekari i isto će biti za sve", zaključio je Tili.