Košarka

DŽIKIĆ POZIVA NAVIJAČE DA DOĐU U ŠTO VEĆEM BROJU: POTREBNA NAM JE NJIHOVA PODRŠKA! ZADAR VRLO OPASNA EKIPA

Autor Jovana Raičević

Košarkaši Budućnost Volija će večeras u 19 sati, u dvorani SC "Morača", ugostiti Zadar.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

"Plavi" inače, protiv večerašnjeg protivnika – Zadra nisu izgubili kod kuće od 2. decembra 2006. godine, od kada su nanizali 13 uzastopnih pobjeda protiv hrvatskog rivala.

“Trenutni položaj na tabeli nije realan odraz kvaliteta našeg protivnika. Oni su vrlo opasna ekipa, naročito u ovoj situaciji kada su rasterećeni. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju, potrebna nam je njihova podrška i pomoć”, kazao je trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

Budućnost utakmica sa Zadrom dočekuje nakon poraza na dva uzastopna gostovanja, od Mege u ABA ligi i Venecije u Evrokupu.

Duel sa Zadranima je idealna prilika za povratak na pobjednički kolosojek, posebno pred dva teška meča prije pauze zbog prvog “prozora” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo – sa Cedevita Olimpijom u “Morači”, u meču Evrokupa, te sa Partizanom u Beogradu, u derbiju ABA lige.

“Očekuje nas meč protiv nezgodne ekipe Zadra, koja nije mnogo mijenjala roster od prošle sezone. Znamo da će doći motivisani sa željom da pobijede, pogotovo zbog toga što su nedavno promjenili trenera. Mi moramo da budemo čvrsti od prvog minuta i da nametnemo naš tempo igre”, kaže centar Budućnosti Zoran Nikolić, koji će u odsustvu Vilija Rida (požalio se na povredu lista na početku meču sa Venecijom, pa je izašao već nakon 48 sekundi) imati veću minutažu u ovom meču.

Večerašnja utakmica počinje u 19 časova. Karte, po cijeni od pet i 10 eura, prodavaće se na biletarnici Sportskog centra “Morača” od 12 časova do početka meča.

Anzulović: Ni od koga me nije strah s ovim momcima

Trener Zadra Vladimir Anzulović, koji je zamijenio smijenjenog Ivana Perinčića nakon pet kola, ističe da je njegova ekipa imala četiri dana za pripremu meča protiv Budućnosti.

“Radimo najviše na stvarima koje se tiču naše igre, naravno pripremili smo se i za Budućnost. Jako dobro znamo ko je Budućnost, pogotovo u Podgorici. Međutim, mene nije strah ići bilo gdje s ovim momcima, pa tako i u Podgoricu. Nadam se samo da ćemo pokazati srce, želju, i ako uključimo malo pameti, ono što igrači pokazuju na treninzima, nadam se da možemo da odigramo dobru utakmicu”, poručio je Anzulović.