Košarka

ZVEZDA NA KRILIMA IVANOVIĆA I KALINIĆA SRUŠILA ASVEL

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Izabranici crnogorskog stručnjaka Dejana Radonjića morali su dva puta da pobjede Asvel u Pioniru - 73:67 (18:9, 15:23, 17:13, 23:22).

Izvor: MNPress

Prvi put su to uradila na tri i po minuta do kraja, kada su strpljivo i energično izgradili veliku razliku od 17 poena , ogromnom borbenošću Nikole Kalinića i Ognjena Dobrića, kao i trojkama Nikole Ivanovića i Marka Simonovića.

U tom trenutku, Ostin Holins pokušao je da podigne na noge punu dvoranu trojkom za "plus 20" (pri 57:40), ali je promašio, a Francuzi su odmah potom bili u brzoj kontri, koju je Kalinić prekinuo nesmotrenim faulom na Šarlu Kaudiju.

Od tog trenutka i dosuđene nesportske, Francuzi su pogodili sve što su šutnuli ka košu do kraja, zaključno sa trojkom Okoboa na 10 sekundi do kraja za samo tri poena razlike (70:67).

Ipak, pogocima Nejta Voltersa (prodor uz faul) i Branka Lazića i Kalinića sa linije penala, Zvezda je odbranila prednost i ostvarila pobjedu posle koje ima skor 4-5 u Evroligi.

Poslije borbene utakmice protiv hita najjačeg takmičenja, koji je do večeras imao skor 6-2, crveno-beli će posvetiti svu pažnju pripremi za meč protiv Partizana u nedelju od 19.

Povratak našeg plejmejkera u tim je jako važna vijest za sve ljubitejle kluba sa Malog Kalemegdana, a kraj terena bio je i Zvezdin novajlija Stefan Marković, koji večeras nije bio deo ekipe.

Kalinić je obilježio meč sa 22 poena, a Ivanović ga je pratio sa 14.