MUKE

NOVA BRUKA ŠAMPIONA EVROPE! Beron i Lojd odlični, Ataman u ogromnim problemima sa Efesom - bliži su dnu nego plej-ofu

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Veliki problemi za Efes ove sezone. Doživeli su šesti poraz na osmoj utakmici u elitnom takmičenju.

Izvor: MN Press

Osvojila je ekipa EfesaEvroligu prošle sezone. Igrali su veoma dobro i stigli do evropske titule.

Nova sezona je počela naopako za njih. U osmom kolu elitnog takmičenja doživeli su šesti poraz. Agonija koja traje se ne završava za turski tim.

Zenit je u Istanbulu ostvarili ubedljivu pobedu, bilo je mnogo lakše nego što po rezultatu deluje - 90:79 (22:20, 25:13, 26:18, 17:28).

Ruski tim je preuzeo konce igre u drugoj deonici, odlični su u tom kvartalu bili Bili Beron (10, 5as, 2sk) i Džordan Lojd (7, 4sk, 2as). Dvojica bivših igrača Crvene zvezde su pomogli svom timu da napravi razliku. Onda im se pridružio Mindauskas Kuzminskas i rafalom trojki uvećao vođstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i maksimalnih "+26" (66:40).

Vasilije Micić nije bio raspoložen, Filip Petrušev je bio najefikasniji u svom timu u prvom poluvremenu (9 poena), a u drugom nije dobio šansu. Znatno veći problem za Ergina Atamana je užasna igra Šejna Larkina. Prvi koš na meču je dao u 32. minutu kada je već sve bilo gotovo, do kraja je dogurao do 14 poena.

Najbolji kod pobednika bili su Frankamp (18) i Kuzminskas (15, 5sk). Na drugoj strani je pored Larkina centar Plajs dodao 13 poena i pet skokova, a Micić je duel završio sa šest poena i četiri asistencije.

Posle osam odigranih mečeva Zenit je u plej-of zoni, dok je Efes bliži dnu tabele nego doigravanju.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi