Košarka

PARTIZANOVA POBEDA ZA INFARKT, PANTER JE HEROJ! Pun "Pionir" eksplodirao, a Amerikanac pokazao KLASU

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Crno-beli u drami savladali Huventud!

Izvor: MN Press

Partizanov "Pionir" je pun, ambijent evroligaški, a Kevin Panter uporan i na kraju maestralan!

Partizan - Huventud 68:67 (19:17, 15:22, 15:20, 19:8)

Amerikanac je pred Grobarima pokazao klasu, u teškim momentima sam sebi kreirao pozicije i pogađao komplikovane šuteve i tako doneo pobedu ekipi Željka Obradovića. Najslađu do sada!

U duelu protiv iskusnih Španaca, koji su kroz meč kontrolisali rezultat, u drugom poluvremenu imali i dvocifrenu prednost, Panter je demonstrirao sav svoj kvalitet!

Maestralni bek je postigao sve poene crno-belih u poslednja dva minuta (šest od svojih 18), zaključno sa hicem za pobedu, na četiri sekunde do kraja.

Između njegovih pogodaka, jako bitan koš za goste je postigao veteran Pau Ribas, ali on večeras ipak nije bio heroj, već Kevin Panter.

Svojim poslednjim košem, on je nepovratno oduzeo vođstvo Huventudu, a onda je dao doprinos u odbrani od hrvatskog centra Ante Tomića, kome je bilo usmereno "alej-up" dodavanje iz auta na dve sekunde do kraja.

Crno-beli su se tada odbranili, preuzeli posed i tu je bio kraj! Posle promašenih slobodnih bacanja Alekse Avramovića Panter je slavio sa navijačima iz prvih redova, kao i tokom čitave završnice, dokazavši tako sa koliko emocija igra za crno-bele.

Takođe, važan napadački doprinos trijumfu u ludoj utakmici dao je i Alen Smailagić, snažnim zakucavanjem, pa trojkom uoči poslednja dva minuta, kojom je potpuno "otvorio" završnicu utakmice.

Tagovi