Novi izazov

PARTIZAN NA NAJTEŽEM ISPITU DO SADA, A ŽELJKO UPOZORAVA: Imaju iskustvo, menjaju ritam i odbranu, ne sme biti opuštanja!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Partizan želi da nastavi trijumfalni niz.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana će pokušati da svoj perfektan početak sezone nastave pobedama u Evropi, a naredni duel igraće protiv Huventuda u trećem kolu Evrokupa. 

Španski tim stiže u halu "Aleksandar Nikolić" u utorak od 20:30, a trener crno-belih Željko Obradović je pohvalio Špance pred ovaj meč.

 "Svaka sledeća utakmica je najteža, a Huventud je sigurno tim koji zaslužuje svaki respekt, prvo zato što imaju igrače sa velikim iskustvom, a potom jer igraju veoma dobru košarku - apsolutno kontrolisanu u svakom trenutku, sa dosta izmena, ritma i promena odbrane, što će naravno iziskivati našu maksimalnu koncentraciju i da od prvog trenutka shvatimo na koji način moramo da igramo protiv njih, ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu", rekao je Obradović.

Predvođeni veteranom Antom Tomićem Španci dolaze u Beograd u dobroj formi, a kapiten Rade Zagorac smatra da je ovo najteži ispit do sada u sezoni.

"Još jedan odličan ispit i provera protiv verovatno najkvalitetnije ekipe sa kojom smo se od početka sezone suočili. Već godinama imaju kontinuitet u načinu igre, a i sastavu koji se svake godine pojačava. Španske ekipe igraju inteligentnu košarku koja nije laka za skautiranje i za samu pripremu, oni umeju da igraju i Huventud je dobar primer toga. Neće biti dovoljno da ih samo fizički nadigramo kako bismo pobedili", dodao je Zagorac.