Košarka

VI NISTE BOGATI, JA SAM BOGAT! Šakil O' Nil traži od dece da SAMI zarade novac i ima važno pravilo!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

"Ništa neću da im poklonim", rekao je legendarni NBA as.

Izvor: Profimedia

Iako je bio možda i najdominatniji košarkaš u istoriji NBA lige i uz to četvorostruki šampion, Šakil O'Nil (49) ostao je podjednako popularan i nakon što je 2011. ostavio košarku.

On je godinama TV analitičar, producent elektronske muzike i di-džej sa umetničkim imenom "Dizel". Takođe, izdao je i četiri rep albuma, pojavio se u nizu filmova, jedan je od manjinskih vlasnika Sakramento Kingsa i još mnogo toga.

Povrh svega, on sa poznatim lancem supermarketa razvija i liniju patika za decu po povoljnim cenama.

Gostujući u jednoj emisiji, O'Nil je objasnio svoj odnos prema novcu i prema tome kako od svoje dece zahteva da ga i oni sami zarade i da smisle način kako da uspeju sami, a on će biti tu da ih podrži.

"Moja deca su sada starija. I nerviram ih. Nisu baš ljuti, ali jedno ne shvataju. Govorim im sve vreme da MI nismo bogati. Ja sam bogat. Moraš da završiš fakultet, pa ako hoćeš da ulažeš u jednu od svojih kompanija, moraćeš to da mi predstaviš i onda ću ti reći da li ću da to podržim. Ništa neću da poklanjam. Što se tiče ćerki, o devojkama ću da se brinem. A što se tiče sinova, momci ništa neće tek tako dobiti", rekao je O'Nil.

O'Nilovo bogatstvo procenjeno je na oko 400 miliona dolara i ima šestoro dece.

"Imam planove za svako dete, ali prepuštam im da sami pronađu put. Postoji jedno pravilo - obrazovanje. Ne zanima me da li igraš košarku. To me uopšte ne interesuje. Voleo bih da postanu doktori, farmaceuti, advokati, neko ko ima biznis na više nivoa, neko ko će preuzeti moje poslovanje. Ali govorim im da im ništa neću poklniti. Moraju da sami zarade".