Košarka

DŽIKIĆ: MOGAO JE I PROTIVNIK DA POBIJEDI, ALI SMO IMALI SREĆE NA KRAJU

Autor Lidija Roganović

Košarkaši Budućnosti su večeras ostvarili pobjedu nad Valensijom rezultatom 71:70.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Zadržali smo Valensiju na 11 poena u posljednjoj četvrtini, limitirali broj izgubljenih lopti i uspostavili kontrolu skoka”, kazao je trener Aleksandar Džikić.

Budućnost Voli je od početla druge dionice, pa sve do posljednjeg minuta meča bila u minusu.

„Ovo je bila utakmica na jedan posjed, mogao je i protivnik da pobijedi, ali smo imali sreće na kraju. Valensija je veoma dobar tim, fascinira kvalitet njihovih igrača. Nedostaje im nekoliko košarkaša, a i Dubljević i Prepelič su se tek vratili. Imaju dubinu, širinu, igrače koji imaju kvalitet da sami pobijede protivnika. Igraju u visokom ritmu, nisu bez razloga projektovani među tri-četiri najveća kandidata za finale”.

Džikić je zadovoljan učinkom Silija.

„Na Siliju i Kobsu je najveća pažnja odbrane. Sili je to je što je, takav je kakav je, za nas je dobar. Zadovoljan sam onim što donosi u naš tim, samo nek troši lopte kao do sada. Riješio je već dvije utakmice, sada je napravio najbolji potez meča”, rekao je Džikić.

KK Budućnost sljedeći meč igra protiv Mornara u ABA ligi.

„Biće to ekstremno teška utakmica za nas. Mi smo potrošeni fizički i emotivno, a oni nemaju šta da izgube. Mislim da taj start ne odgovara kvalitetu te ekipe, potpuno sam svjestan toga i vidjećete koliko Mornar može”, zaključio je Džikić.

Tagovi