Veliko pojačanje!

POBEDILI ZVEZDU, TRIJUMF GLEDALO I NOVO POJAČANJE: Odigrao 200 NBA mečeva, ispratio poraz crveno-belih, pa potpisao!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ekipa Monaka će biti ozbiljan kandidat za mesto među najboljih osam timova u Evropi ove sezone.

Izvor: Profimedia

Ekipa Monaka je debitant u Evroligi, ali joj na početku sezone ide veoma dobro. Tim je tokom leta uspeo da dovede neka zvučna imena evropske košarke poput Majka Džejmsa, koji je jedan od najplaćenijih igrača u Evroligi, a dobro sklopljen tim Zvezdana Mitrovića igra odlično.

U utorak uveče savladali su Crvenu zvezdu na svom parketu, a taj meč gledao je i doskorašnji NBA igrač kog su odmah potom predstavili kao novo pojačanje. Dvejn Bejkon (26) će po prvi put igrati evropsku košarku.

Monako je uspeo da potpiše momka koji do sada ima iskustvo u tri NBA ekipe. Kao 40. pika 2017. godine draftovali su ga Nju Orleans Pelikansi, ali je tokom iste noći trejdovan u Šarlot. U tom timu je proveo tri godine, a poslednju od četiri sezone u NBA ligi odigrao je u dresu Orlanda.

Taj tim ga je otpustio u aprilu, tokom leta je trenirao sa Njujork Niksima, ali je pred početak ove sezone postao prekobrojan. I stigao je u Evropu, nakon više od 200 utakmica i proseka od 7,3 poena po meču u najjačoj ligi na svetu.

Bejkon koji igra na pozicijama dva i tri nesumnjivo će biti veliko pojačanje za Monako i crnogorskog trenera Mitrovića, a ovaj potpis nastavlja da najavljuje velike ambicije kluba. Još pre početka sezone iz Kneževine su stizali nagoveštaji da će se ekipa boriti za plasman među Top8 ekipa i samu završnicu Evrolige.

Tagovi