Košarka

POČINJE PET PAKLENIH DANA ZA ZVEZDU: Radonjić rješava probleme na tri gostovanja, a Mornaru gori pod nogama!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Teško da postoji trener u Evropi sa više problema od Dejana Radonjića u ovom momentu, a trener crveno-belih sve mora da rješava u hodu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je do prošlog kola u Evroligi biljžila rezultate koji su bili po volji, ali poraz od Albe na domaćem terenu je ipak bio donekle neočekivan. Sada crveno-beli na gostovanju u Baru jure pobjedu koja bi im donijela novu dozu samopouzdanja i zadržala ih u vrhu ABA. 

Sa tri gostovanja završava se pakleni oktobar Crvene zvezde, period od mjesec dana sa dvocifrenim brojem utakmica i jako teškim rasporedom. 

Osim startne utakmice sa Splitom tim Dejana Radonjića prktično nije imao ni na papiru lakši meč, a sada se sve završava sa tri gostovanja u pet dana!

Prvo dolazi Mornar od 17 časova, potom crveno-beli u utorak igraju sa Monakom, a u četvrtak sa Olimpijom iz Milana, oba puta van Beograda. Između Mornara i dva evroligaška meča tim će provesti dan u Beogradu, tako da će ova tri jako važna meča odigrati praktično bez treninga. 

To je pogotovo teško s obzirom da su se u ekipu tek nedavno vratili Branko Lazić i Maik Cirbes koji se tek uigravaju i ulaze u ritam, dok je ekipa, kada se konačno gotovo kompletirala ostala bez Nikole Ivanovića! 

Na sve to sada idu u goste ekipi koja ima visoke ambicije, a počela je sezonu sa četiri poraza i jednostavno mora da krene da pobjeđuje!

"Ekipa Mornara sigurno traži posle starta sezone pobjedu u regionalnom takmičenju. Dolazak i angažovanje Mozlija je još jedan podatak da žele da igraju značajniju ulogu u ligi u kojoj imaju značajnu ulogu već godinama, i poprave utisak sa početka sezone. Samopouzdanje im sigurno podiže i pobjeda u Evropi koju su izborili tokom nedelje", istakao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Ne samo da na terenu neće biti Nikole Ivanovića, ne samo da je upitno koliko će Cirbes i Lazić moći da pomognu, već su i neki igrači koji su u ritmu još uvijek nespremni da daju sve od sebe. 

"Ova utakmica traži maksimalan oprez jer je u Baru uvijek bilo teško igrati. Imamo kadrovskih problema, ne samo gledajući odsustvo pojedinih igrača, već i zbog toga što pojedini igrači koji su u sastavu i dalje nisu najspremniji. Moraćemo da odigramo jako borbeno i generalno jako dobro kako bi došli do pobjede u Baru”, dodao je trener crveno-belih. 

Ipak, crveno-beli tim polako popunjava svoje redove, obradovao je i Eron Vajt navijače kada se bez longete pojavio u "Pioniru", a ukoliko bi se pobijedilo u Baru, odlazak u kneževinu pa u prijestonicu mode bio bi mnogo prijatniji i lakši. 

Meč sa Baranima počinje od 17 časova.