Košarka

RADONJIĆ SE OGLASIO O IVANOVIĆU PRED MORNAR: TEK ĆEMO VIDJETI KAKO JE NIKOLA

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Trener crveno-bijelih komentarisao odsustvo svog važnog igrača iz evroligaškog duela protiv Albe.

Izvor: YouTube/Printscreen/KK Crvena zvezda mts

Posle poraza Crvene zvezde od Albe u "Pioniru", trenera Beograđana Dejana Radonjića novinari su prije svega pitali za stanje Nikole Ivanovića.

On je bio van tima jer se osjetio loše na treningu, a Radonjić još nema informaciju da li je u pitanju korona i da li bi u tom slučaju crnogorski košarkaš morao da odsustvuje.

"Tek ćemo da vidimo kako je Nikola. Možda ima rezultata, ali ja ga ne znam. On je bolestan, bio je i Davidovac bolestan i njegov nalaz je bio dobar što se tiče korone, ali vidjećemo", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Trener Zvezde bio je upitan i za minutažu Stefana Lazarevića, koji posle uvodne faze meča nije ulazio u igru.

"Nisam ga pitao posle utakmice da li je dobro, a čini mi se da jeste", odgovorio je Radonjić i nagovijestio da je ipak bila taktička, a ne prinudna "kadrovska" odluka.

Radonjić je posle poraza podsjetio na svoje riječi izrečene uoči utakmice.

"Prije utakmice sam pričao o tim stvarima i naglasio da je potrebno da budemo jako skoncentrisani, dobri u oba pravca. Nažalost, ušli smo u utakmicu sa dodatnim problemima, što je uz probleme koje smo imali otežalo situaciju, ali generalno, oni su od početka uspjeli da igraju dobro i da grade rezultat, mi jednostavno sa mnogo grešaka u oba pravca nismo uspijevali da dođemo do dobrog ritma i da kroz bolji ritam i bolji napad da dođemo dok dobre situacije".

"Naravno da u Evroligi nema utakmica drugačijih od onoga što se moglo vidjeti, igraju se utakmice među najboljima u Evropi, uostalom rezultati ovog kola dokazuju da su utakmice neizvjesne i sa relativnim iznenađenjima. Za nas je u ovom trenutku otežavajuća okolnost to što bez obzira što smo imali nekoliko dana da uradimo treninge i sve što smo imali, očigledno je da će biti potrebno još vremena", dodao je Radonjić.

Crvena zvezda će sledeću utakmicu odigrati u nedjelju, na gostovanju Mornaru, a posle toga će ponovo imati "dupli" program Evrolige, jer će gostovati Monaku u utorak i Armaniju u četvrtak.