Košarka

ZVEZDA SA NJIMA GODINAMA NE UME! Muk u "Pioniru", crveno-beli OPET izgubili od nemačkog šampiona!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je ponovo izgubila od Albe, šesti put u sedmom meču. Jedini trijumf osvarili su 2015. godine.

Izvor: MN Pess

Za Supermena je kriptonit slaba tačka, a izgleda je za košarkaše Crvene zvezde to Alba. Bar tako govore rezultati sa nemačkim timom.

U sedmom okršaju sa njima su doživeli šesti uzastopni poraz. Izgubili su u "Pioniru" - 63:78 (10:12, 15:28, 21:20, 17:20). Jedini put su uspeli da ih savladaju u januaru 2015. godine.

Crveno-beli su bili nervozni, nisu mogli da pronađu pravi ritam, veliki broj faulova, grešaka u odbrani, napadu. Gosti su diktirali tempo i stigli do zaslužene pobede.

Pre meča je stigla potvrda da Nikola Ivanović neće moći da pomogne saigračima, što je značilo da su od plejmejkera tu Nejt Volters i Aleksa Uskoković. Novi problemi kao da su uneli dodatnu nervozu u redove srpskog tima.

Uprkos odličnoj atmosferi koju su stvorili navijači na tribinama, nervoza je bila jača. Najbolji primer toga je viđen u 14. minutu kada je Nikola Kalinić dobio tehničku, a Ostin Holins treću ličnu (12:28).

Uspela je Zvezda da odgovori serijom 10:0, podigla je publiku na noge, izgledalo je da bi to mogao da bude početak preokreta, ali se to nije desilo. Gosti su imali odgovor i na pauzu su otišli sa vođstvom (25:38).

"Odbrana je dobra, ali napad moramo da popravimo", rekao je Dejan Radonjić u pauzi između dva dela.

Uspeli su da poprave napad, ali su "pokvarili" odbranu. Nemački tim je pronalazio put do koša, pogađao je za tri, a onda je stigao novi tračak nade. Luka Mitrović je spustio minus na jednocifren (44:53). Umesto da se prednost dodatno "istopi", stvari su otišle u suprotnom smeru.

Alba je na to odgovorila serijom 11:4 i time je i definitivno stavljena tačka na eventualni veliki preokret (48:64). Jedino se čekao konačan rezultat.

ZVEZDA: Lazarević, Volters 13 (5as), Uskoković, Davidovac, Mitrović 11 (9sk), Lazić 3, Kalinić 5 (4as, 4sk), Dobrić 5, Holins 10, SImonović, Kuzmić 16 (6sk), Cirbes (nije igrao)

ALBA: Lo 17, Da Silva 9, SMit 8, Delou, Matisek 3, Nikić, Olinde 9, Kumađe, Sikma 11 (7sk), Peno, Blat 10, Zusman 11