Košarka

RADONJIĆ O KALINIĆU: TO MU OČIGLEDNO PRIJA! Jednim odgovorom otkrio ulogu Luke Mitrovića ove sezone

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Radonjića posle pobede pitali za dva igrača, on vrlo kratko sve objasnio.

Izvor: YouTube/Printscreen/KK Crvena zvezda mts/MN Press

Crvena zvezda je uspela da se vrati posle minusa od 16 poena u prvom poluvremenu i da pobedi Cedevita Olimpiju na svom terenu.  Iako je na kraju bilo 15 razlike za crveno-bele, trener Dejan Radonjić smatra da taj rezultat nije realan. 

On je više puta posle meča istakao da Cedevita nije zaslužila da izgubi sa tolikom razlikom. 

"Taj rezultat ne govori dovoljno o onome što se dešavalo tokom meča. Teška utakmica za nas, posle meča u Moskvi, praktično bez treninga, a posle niza jako teških mečeva sa ogromnom potrošnjom. Bila je mala enigma kako ćemo odreagovati. Početak je pokazao da postoji određena opreznost. U drugoj četvrtini smo u poslednjih nekoliko minuta ušli sa mnogo većom energijom. Podigli intenzitet, kvalitet odbrane je bio mnogo bolji. Uspeli smo da smanjimo tu zavidnu razliku Olimpije, pa čak i da vodimo tim poenom razlike", rekao je odmah posle meča Dejan Radonjić. 

Prema njegovom mišljenju, za ovu pobedu bila je presudna druga četvrtina, u kojoj je njegov tim uspeo da u finišu stigle velikih 16 poena zaostatka.

"Mislim da je ukupno gledajući u drugoj četvrtini bilo bitno da izađemo iz statusa ili stanja koje je moglo da nas uvede u mnogo veće probleme. Cedevita je vešto koristila našu mekanu odbranu, a mi nismo uspevali da iz mekane odbrane dođemo napadom do boljeg rezultata", dodao je on na konferenciji za novinare.

 Jasno je kada je meč prelomljen, a prednost koju je čvrsta odbrana napravila na kraju je bila prilično velika. 

"Ta druga četvrtina kada smos stigli tu veliku razliku nam je omogućila da možemo kasnije da gradimo rezultat.
Uspeli smo u drugom delu da kroz dobru odbranu dođemo i do određenog broja dobrih napada i realizacije koja nam je omogućila mirnu završnicu. Na kraju prednost je bila prevelika u odnosu na ono što se dešavalo na terenu."

Opet je Nikola Kalinić bio dugo na terenu, ovoga puta 31 minut. Postavilo se pitanje njegove minutaže...

"Očigledno mu prija to", rekao je Radonjić o lideru svog tima.

Novinare je zanimalo i kako Radonjić komentariše igre Ognjena Kuzmića, a opaska da je on jedini klasičan centar u ekipi nije nešto sa čim se Radonjić složio. 

"Pa dobro, vi imate vašu analizu tima, ja ne mislim da je on jedini centar. Mislim da je to manje bitno. Uspeli smo da iznesemo ovaj period sa dva centra. koja će da igraju to i u nastavku", dodao je on.

Taj poslednji odgovor verovatno otkriva uloge nekoliko igrača u timu ove sezone, a posebno ulogu Luke Mitrovića. Čini se da će on do kraja godine biti korišćen prvenstveno kao centar, gde se sjajno snalazi.

Posle naporne sedmice i tri utakmice u ritmu sreda - petak - nedelja, Zvezda će sledeće nedelje dobiti šansu za kratki predah pred naredni evrligaški meč - protiv Albe u petak.