Košarka

ZVEZDA GUBILA 16, PA POKAZALA SNAGU! Drama i šampionski preokret crveno-belih u derbiju!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je uspela da napravi neverovatan preokret i da se posle ogromnog minusa i šuterske agonije u prvom poluvremenu vrati u meč i dobije ABA derbi.

Izvor: MN Press

Gubili su izabranici Dejana Radonjića sa 16 razlike, ali su sa serijama u finišu prvog poluvremena i u četvrtoj četvrtini uspeli da prelome i ubedljivo dobiju meč sa Cedevita Olimpijom.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA 79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9)

Ličio je početak ovog meča na duel iz Laktaša iz prošlog kola, nije mogla Zvezda ništa da pogodi, a Cedevita nije ispustila priliku da to iskoristi. Trebalo je puna tri i po minuta Zvezdi da postigne koš iz igre, a na prvu dvojku se čekalo čak do osmog minuta meča.

Odlepila se tada gostujuća ekipa na +16 (35:19), a onda su Luka Mitrović, Ostin Holins i Nikola Kalinić vratili Zvezdu u život. Mitrović je bio sjajan ispdo koša, čak tri puta je uspevao da postiže poene uz faul, a Holins je u finišu prvog poluvremena konačno našao šuterski ritam.

Nakon dve pogođene trojke Nikole Kalinića crveno-beli su se vratili na -3 (35:38), a posle faula Holinsa na šutu za tri na dve sekunde do kraja poluvremena otišla je Zvezda na odmor sa poenom prednosti.

Izvor: MN Press

Delovalo je da će nakon izjednaćene četvrtine i +1 pred poslednjih deset minuta u "Pioniru" biti viđena drama, ali potpuno se raspala Cedevita Olimpija u finišu. Dali su samo devet poena u poslednjih deset minuta uz ogroman broj izgubljenih lopti, a posle nekoliko loših mečeva i jako lošeg prvog poluvremena u ovoj utakmici Nikola Ivanović je serijom poena "odlepio" Zvezda na dvocifrenu razliku (73:62) i tako rešio meč.

Kod Crvene zvezde najefikasniji su bili Luka Mitrović i Ostin Holins sa po 13 poena, a najveće zasluge ipak imaju dvojica igrača sa dabl-dablom. Nikola Kalinić je uz 11 poena dodao 12 skokova, a Ognjen Kuzmić je posle sjajnog meča u Moskvi protiv CSKA i ovde bio odličan sa po 10 poena i skokova.

Kod gostiju Jaka Blažič je imao 16, Melvin Edžim 13. a Luka Rupnik 11 poena.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters 6 (4as), Uskoković, Davidovac 6, Mitrović 13 (5sk), Lazić, Kalinić 11 (12sk, 4as), Dobrić 8, Holins 13, Simonović, Ivanović 12 (4as), Kuzmić 10 (10sk)

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 3, Edžim 13, Kin 6, Murić 6 (7sk), Avgust 6Blažič 16, Hodžić, Ščuka 2, Radovanović, Karmajkl 1, Rupnik 11 (5as)