Košarka

POMOĆNI TRENER MORNARA VASO MILOVIĆ NAKON UTAKMICE SA FMP-om: DIŽEMO GLAVU I IDEMO NAPRIJED

Autor Lidija Roganović

Mladi pomoćni trener je zadovoljan zalaganjem i energijom svog tima u teškim trenucima. Poručuje da idu dalje i da će morati da rade na ispravljanju grešaka.

Izvor: MONDO/Lidija Roganović

„Detalji su odlučili, bila je stvarno tvrda utakmica, sa dosta smjena u vođstvu. Otvorili smo meč jako dobro. ali je FMP topio našu prednost kako je vrijeme išlo. Nismo imali rješenja za Brajsa Džonsa, koji je dao 27 poena, a u igri jedan na jedan i dva na dva nismo reagovali kako bi trebalo”, rekao je Milović.

On vjeruje da njegov tim može ostvariti u budućnosti pozitivne rezultate

„Igrači bi trebalo da se dignu, jer imamo kvalitet. Moramo da nastavimo da radimo i da se borimo sa svim što nas snalazi. Okrećemo se duelu sa Lejdenom u FIBA Evropa kupu, a poslije toga nas čeka niz jako teških utakmica u ABA ligi. Moramo da pronađemo put da dobijemo bar jednu utakmicu”.

U nastavku sezone Mornar će biti jači za doskorašnjeg centra Partizana Vila Mozlija.

„Nedostaje nam pravi centar, mislim da smo u Mozliju dobili dobro pojačanje. Vidjećemo u kakvom je stanju kad dođe na treninge, da ga što prije pripremimo da nam pomogne, jer nam je to u reketu neophodno”.

Košarkaši Mornara doživjeli su šest poraza ove sezone, četiri u ABA ligi, te po jednu u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i grupnoj fazi Evropa kupa.

„Imamo 0:4, ali moramo da idemo dalje. Ne smijemo da se osvrćemo, ali probaćemo da ispravljamo greške u osnovnim košarkaškim elementima. Dižemo glavu, idemo naprijed, borba i to je to”, kazao je Milović.

Trener Mihailo Pavićević je bio izolovan u hotelu zbog povišene temperature i kašlja, pa je s toga ekipu Mornara vodio pomoćni trener.

Tagovi