Uh, nezgodno...

SRBIJI ''UKRAO'' OLIMPIJSKE IGRE, PA IZGUBIO 20 KILOGRAMA, SADA JE KONAČNO SPREMAN DA DEBITUJE

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Sjajni italijanski košarkaš celog leta se mučio , ali sad može da zaigra za novi tim.

Izvor: MN Press

Italijanski košarkaš Niko Manion (20) imao je fantastično leto u dresu reprezentacije. Na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre blistao je igrajući za nacionalni tim i bio je jedan od glavnih igrača u pobedi nad Srbijom u Beogradu.

Stigla je Italija do Tokija, Manion je igrao i na Olimpijskim igrama, ali tek sada se saznaje da je on imao velikih zdravstvenih problema ovog leta. Zbog salmonele je izgubio čitavih 20 kilograma u poslednjih nekoliko meseci!

On je još pre kvalifiakcionog turnira u Beogradu imao salmonelu, a kasnije se mučio sa infekcijom i u Tokiju. Italijani su prošli grupnu fazu, a pre meča protiv Francuske u kom su eliminisani u četvrtfinalu, Niko je već imao 9-10 kilograma manje!

Nakon toga je pet dana proveo u bolnici, ali je do početka nove sezone uspeo da se u potpunosti oporavi od ovih zdravstvenih problema.

Očekuje se da nekadašnji student koledža Arizona i član Golden Stejt Voriorsa u svojoj debitantskog NBA sezoni večeras zaigra za Virtus, po prvi put u karijeri. Ekipa Virtusa i bez njega je počela prvenstvo sa stopostotnim učinkom (3-0), a večeras će dočekati Trst koji ima dve pobede i poraz na početku sezone.