Košarka

ZVEZDA NIJE NEKA EKIPA, A TRENERA NIŠTA NE RAZUMEMO: Plej Žalgirisa ubacio 2 poena i kuka - Ovo je tužan poraz!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Mantas Kalnijetis nije imao problem da "pecne" crveno-bele uprkos porazu u Beogradu...

Izvor: MNPress

Crvena zvezda je u trećem kolu Evrolige savladala Žalgiris, a na tom susretu, slabo izdanje u redovima litvanskog tima imao je Mantas Kalnijetis.

Ipak, plejmejker Žalgirisa se posle meča nije libio da ima komentar kvalitet igre Zvezde, ali ni svog tima.

Kalnijetis, koji je u Beogradu postigao dva poena za 18 minuta na parketu, nije bio zadovoljan time što je Žalgiris upisao i treći poraz u Evroligi, nakon što su od njih već bili bolji Asvel i Zenit.

Pred meč sa Zvezdom na klupu Žalgirisa je seo Slovenac Jure Zdovc, a Kalnijetis kaže da je bilo prerano da sve profunkcioniše s njim već u ovom meču.

"Trener još ne zna naše kombinacije, praktično smo pre gostovanja u Beogradu odradili pola treninga. Niti on poznaje nas, niti mi njega. Slabo smo se razumeli, nedostajala nam je bolja komunikacija, zato je organizacija igre bila loša", počeo je Kalnijetis.

On je jasno istakao šta nije valjalo u igri Žalgirisa.

"Nije mi se svidelo kako smo trčali, kao da smo bili u trećoj brzini. Činilo mi se da smo imali dosta situacija za postizanje lakih poena, pre nego što se odbrana protivnika organizuje. Umesto toga, napadi su nam bili usporeni, nismo čak imali vremena da se pregrupišemo. To me je iznenadilo."

Kalnijetis je na kraju istakao da ni Crvena zvezda nije preterano kvalitetan tim.

"Ružna utakmica. Bilo smo loši u napadu, znali smo da Zvezda nije neka ekipa, da nije dobra u napadu. Tužan poraz, utakmica se igra 40 minuta", zaključio je Mantas Kalnijetis.