Košarka

NAJBOLJI POTEZ U SEZONI - ZATO KOŠTA MILIONE: Vratio se iz NBA drim-tima, pa pogodio sa centra protiv Reala! (VIDEO)

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Sjajni Amerikanac se pronašao u Monaku, gdje ima slobodu da igra košarku na način na koji on želi.

Izvor: YouTube/Euroleague Basketball/Printscreen

Prethodnih godina gledali smo ga u dresu CSKA iz Mosvke, zatim je zbog sukoba koje je tamo imao sa Dimitrisom Itudisom potpisao za Bruklin Netse, a sada  je ponovo u Evropi. Majk Džejms, vjerovatno najplaćeniji košarkaš u Evropi, napravio je pravo malo remek-djelo u dresu Monaka na meču protiv Reala.

Iako je samo pokušavao da iznudi tri slobodna bacanja, on je zapravo pogodio šut za tri poena sa polovine terena, iako nije bilo opasnosti da njegovom timu istekne napad ili da se završi četvrtina.

U tijesnoj pobjedi Reala nad Monakom (94:86) jedan od najboljih poteza cijele sezone vidjeli smo sredinom treće dionice.

Pri rezultatu 60:48 za španski tim, na pet i po minuta do kraja trećeg perioda, Džejms je krenuo u napad. Ušao je u kontakt sa protivničkim igračem, očekivao je da za to dobije faul i brzo izbacio loptu kako bi faul bio pri šutu.

Arbitri nisu vidjeli faul, ali je jedan od najboljih igrača Evrolige zapravo pogodio trojku sa centra terena. Mnogi su nakon ovog poteza rekli i da je on jedini dovoljno lud da pokuša ovako nešto!

Ovaj detalj pogledajte na snimku, a nestvarna akcija Majka Džejmsa je na 1:35.

Real Madrid - Monako
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Nakon pobjede Real Madrida, oba tima imaju učinak 2:1 u prva tri kola Evrolige i nalaze se u gornjem delu tabele, na mjestima koja vode u plej-of.