Košarka

IZGRADIĆEMO ONO NAŠE, NIKOME NEĆE BITI LAKO! Dobrić i Simon posle Žalgirisa složni - sa navijačima možemo mnogo!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Žalgiris je arhiviran, sledeći na redu je CSKA, a Zvezda je posle pobede puna samopouzdanja!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je savladala Žalgiris na svom terenu u trećem kolu Evrolige, a Ognjen Dobrić je posle duge pauze uspeo da se ustali u timu i da veliki napadački doprinos svom timu. 

Imao je 13 poena, a posle meča je istakao da je vrlo bitno bilo pobediti posle poraza u Laktašima od Igokee.

"Jako bitna pobeda posle Laktaša i povratak na pobednički kolosek. Igrali smo svoju igru, jaka odbrana i stvarno smo izborili trijumf. Svako je imao bitnu ulogu i najvažniji je dobar rezultat na kraju", istakao je Dobrić. 

Energija sa tribina se osetila i na terenu, a sada nema vremena za previše odmora ili analize, pošto ekipa već danas putuje u Moskvu. 

"Lepo je bilo ponovo igrati pred navijačima. Nadam se da će dolaziti i dalje, nema potrebe da ne dolaze. Ritam je težak, idemo u Moskvu, ali tako je svima, ne samo nama. Trudićemo se da se oporavimo što bolje i da odigramo što bolje i da obnovimo energiju koja nam je preko potrebna. CSKA je u prednosti po energiji, ali ćemo se potruditi da se oporavimo i da spremni uđemo u meč", dodao je on.

Iskusni Marko Simonović je dao jednu trojku i dao veliki doprinos u odbrani, a i on je priznao da ekipa napadački nije stajala dobro na startu meča. 

"Dobra utakmica i jako jako bitna pobeda u važnom trenutku za nas iako je početak sezone. Imali smo male probleme u napadu na startu meča, nismo uspeli da uhvatimo ritam, mada je to i normalno s obzirom na okolnosti. Ubacili smo neke šuteve i nastavili dobru odbranu u drugom poluvremenu", istakao je Simonović. 

Iskusni košarkaš Zvezde je naglasio da će tokom sezone ovaj tim izgledati sve bolje.

"Dobra utakmica, Odlična atmosfera, hvala navijačima i nadam se da će doći u još većem broju. Nedostaju nam mnogo. Još uvek nismo sigurni kada čujemo taj huk sa tribina. Siguran sam da ćemo tokom sezone izgraditi ono naše što je prepoznatljivo širom Evrope, neće biti lako protivnicima", dodao je on. 

Sada sledi možda i najteža utakmica od početka sezone, a ekipa Dejana Radonjića će morati da bude još bolja ukoliko želi pobedu. 

"Sledi CSKA, jako je nezgodno i nezahvalno pretiti njima. Probaćemo da podignemo nivo igre, da odigramo što bolje. Videćemo za šta će to biti dovoljno. Imamo svoje ambicije, planove. Idemo da igramo rasterećeno, oni su po onome što su pokazali jako ozbiljan rival, kao i uvek. Oni su svakako u prednosti bez obzira na dan odmora koji su imali više. Skoro su uvek su na tim završnim turnirima."

Crvena zvezda Žalgiris
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Zbog svega toga će naredni meč biti prilika da Zvezda vidi gde je u odnosu na najbolje u Evropi 

"Kažem, dobra prilika za nas da odmerimo snage. Imamo druge ciljeve i ambicije. Imamo Cedevitu. Ritam je paklen. Ne stignemo ni da razmišljamo o utakmici, čeka nas odmah novi meč. Sa ovom skraćenom rotacijom i nedavnim povratkom igrača treba vreme za hvatanje ritma. Ekipa ima ozbiljan karakter i to je bitno. Videćemo koje su mogućnosti ekipe, sigurno se neće predati niko", završio je Simonović.