Košarka

IGOKEA SLAVILA U LAKTAŠIMA, ZVEZDI PRESUDILA ŠUTERSKA AGONIJA

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu regionalne ABA lige od Igokee u Laktašima (75:68).

Izvor: MN Press

Vratili su se na minus od dva posjeda lopte igrači Dejana Radonjića sa -22 na poluvremenu, ali nisu mogli da naprave čudo i potpuno preokrenu.

Piše se prvi poraz u sezoni za tim iz Beograda.

Zvezda je u prvih 20. minuta ubacila samo jedan šut van reketa nije imala slobodno bacanje, promašila je svih deset trojki uz devet izgubljenih lopti, pa ne čudi što je početkom drugog poluvrmena bila u zaostatku od 23 poena.

Agresivnom odbranom tim trenera Radonjića je došao na pet poena zaostatka, ali je Igokea uspela da odbije taj napad i ostvari vrijedan trijumf.

Probleme Crvenoj zvezdi, posebno u poslednjoj četvrtini, stvarao je njihov bivši košarkaš Aleksa Radanov koji je bio silno motivisan da se dokaže nekadašnjem poslodavcu.

Na dva minuta do kraja bilo je jasno. Zvezda nije imala snage da se vrati, Igokea je pogađala odlično u tranziciji i ni Kalinić koji je uhvatio ritam nije mogao da im pomogne.

Upravo je Kalinić bio najefikasniji igrač Crvene zvezde na ovoj utakmici sa 16 poena. Igokea je imala sjajan trio u vidu Volera 15, Starksa 14 i Radanova 14 uz 7 skokova.