Košarka

BRAVO "PLAVI"! BUDUĆNOST U DRAMATIČNOJ UTAKMICI POBIJEDILA SPLIT

Autor Jovana Raičević

Košarkaši Budućnosti pobijedili su danas u Podgoricu ekipu Splita rezultatom 75:66

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Domaćin je opravdao ulogu favorita, ali je do pobjede došao teže od očekivanog.

Izabranici trenera Aleksandra Džikića tokom cijelog meča bili su u vođstvu, ali nijesu uspjeli da steknu ubjedljiviju prednost i ranije riješe pitanje pobjednika.

Budućnost je u 25. minutu prvi put stekla dvocifrenu prednost (55:45), koji je minut i po kasnije povećala na 13 poena (58:45).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Jagodić Kuridža sa 18, Džastin Kobs dodao je 12, a a Vili Rid deset poena.

 Hrvatski predstavnik je zahvaljujući 22-godišnjem centru Darku Baju bolje počeo meč, vodio, ali je tim Aleksandra Džikića preokrenuo u drugoj polovini 1. četvrtine i sve vrijeme imao prednost.

Bilo je i 13 razlike sredinom trećeg kvartala (58:45), nakon koša debitanta Džejkoba Vajlija, ali je bilo primjetno da se domaći muče.

Split je to iskoristio, prišao na posjed zaostatka i imao nekoliko šansi da izjednači ili preokrene. Budućnost je za devet minuta dala samo pet poena (jedan koš iz igre i tri bacanja), ali je odbranom čuvala prednost.

U ekipi Splita, koja je i poslije trećeg kola bez pobjede, najbolji je bo Darko Bajo sa 20 koševa.

Ostali crnogorski predstavnici, Mornar Barsko zlato i SC Derbi, doživjeli su poraze u ovom kolu. Mornar je juče u Baru izgubio od Borca 90:85, dok je SC Derbi u Beogradu poražen od Partizana 79:57.