Košarka

ŠOK U EVROLIGI, PAO PRVI OTKAZ! ZAMENA JE ABA STRUČNJAK: Godinama vodio ekipe na Jadranu, sad uzima velikana!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Ovo je verovatno najveći posao karijere za iskusnog stručnjaka.

Izvor: MN Press

Žalgiris je šokirao sve odlukom da odmah na startu sezone otpusti trenera Martina Šilera, a novi šef struke biće dobro poznato lice. 

U pitanju je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i dugogodišnji uspešni trener Jure Zdovc. On je gradio svoju trenersku karijeru kroz ABA ligu u Splitu, Bosni, Cedeviti i Olimpiji, a osim toga radio je u Francuskoj, Grčkoj, Turskoj i Rusiji. 

"Jasno je da tim ne igra na nivou koji svi žele da vide. Pre nekoliko dana smo rekli da ćemo preuzeti odgovornost za to i nažalost ne možemo da traćimo vreme, morali smo brzo da reagujemo. To ne znači da trener Šiler nije radio dobar posao. Za 15 meseci je bilo mnogo dobrih stvari i zahvaljujemo mu se na saradnji", rečeno je iz kluba. 

Žalgiris na početku sezone nije pobedio ni na jednoj pripremnoj utakmici, teško su dobijali mečeve u domaćem prvenstvu, a u Evroligi imaju dva poraza na startu. Na sledećem meču sa Neptunasom asistent Arne Voltman će voditi tim, a u narednim mečevima 54-godišnji Jure Zdovc preuzima ekipu. 

On je prošle godine vodio francuski Metropolitans, a nedavno je posetio Beograd gde je bio na sahrani Dude Ivkovića. Čak mu je pripala ta čast da nosi kovčeg preminulog velikana. 

Tagovi