Košarka

VELIKA POBJEDA ZVEZDE U TEL AVIVU UZ PREPOZNATLJIV PEČAT DEJANA RADONJIĆA

Autor Jovana Raičević

Izabranici našeg trenera su do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Evrolige stigli najviše zahvaljujući fenomenalnoj odbrani tokom svih 40 minuta, zbog koje su "ponos Izraela" sveli na svega 63 poena.

Izvor: Youtube/KK Crvena zvezda mts/printscreen

Trijumf (75:63) je mogao biti i ubjedljiviji, da nije došlo do opuštanja gostiju, karakterističnog kada ekipa ima nedostižnu prednost u poslednjem kvartalu.

"Crveno-bele" su do pobjede predvodili Kalinić sa 19 i Volters sa 17 poena, a odličan bio glavni krivac za poraz Budućnosti u "Pioniru" , Luka Mitrović, koji je imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 11 skokova.

Naš plejmejker, Nikola Ivanović ponovo je imao nezavidan učinak (4 poena, 2 skoka i 3 asistencije)

Izabranici crnogorskog stručnjaka su od starta pokazali u kom će smjeru utakmica ići, pošto su istu otvorili serijom 10:0.

Do poluvremena su domaći, nošeni uobičajeno sjajnom podrškom sa tribina spustili na pristojnih -8, ali je u 3. četvrtini pomenuti Volters vezanim trojkama prelomio meč.

Prednost je išla i do maksimalnih +21, a za nešto pristojniji konačni rezultat pobrinuo se ponovo fenomenalni plej Makabija - Skoti Vilbekin (18 p).