Košarka

DŽIKIĆ: IMALI SMO ŠANSU DA STIGNEMO DO POBJEDE, NAŠE GREŠKE U POSLEDNJOJ ČETVRTINI PRESUDILE POBJEDNIKA

Autor Jovana Raičević

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić kazao je da su greške njegovih izabranika u posljednjoj četvrtini odlučile pobjednika velikog derbija ABA lige protiv Crvene zvezde (63:71).

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Podgoričani su na ulasku u posljednju dionicu imali koš prednosti, a onda su serijom izgubljenih lopti omogućili domaćinu da preokrene i stekne nedostižnu prednost.

“Čak i prošle nedjelje smo imali potpuno neplaniranih problema, ali to sad sve ide u stranu. Izašli smo na teren, igrali i kraj priče. Imali smo šansu da stignemo do pobjede, nismo je iskoristili”, rekao je Džikić, dodavši da je njegov tim imao kontrolu do posljednje četvrtine, sa osam izgubljenih lopti.

“Onda smo u posljednjoj imali sedam izgubljenih lopti i to je, mislim, prelomilo. Zvezda je imala previše lakih poena, mi bismo, vjerovatno, trebali da igramo malo brže. Statični smo bili u napadu, dozvolili smo Kuzmiću da poslije te svoje pomoći na ‘pik-en-rolu’ uspješno rotira na naše visoke igrače, i to je, Ali, dobro, mislim da su sve te stvari popravljive”.

Trener Podgoričkog tima govorio je i o zadravstvenom stanju Danila Nikolića.

“Danilo nastavlja sa liječenjem, mislim da će biti dobro. Mi smo, zaista, svi optimisti. Kako je moglo da bude, ovo je dobro. Moramo da budemo zadovoljni i tu nema nekakve velike filozofije”, zaključio je Džikić.