Košarka

ZVEZDA PALA U DRAMI! OSTALA BEZ ŠUTA, SNAGE I "BREJKA" U ISTANBULU, IVANOVIĆ NAJEFIKASNIJI

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Zvezda je krenula očajno, a onda preokrenula. Ipak na kraju nije bilo poena za pobedu.

Izvor: MN Press

Dva lica Crvene zvezde smo videli u Istanbulu. Jedno na samom početku i kraju meča, a drugo u trenucima kada je snažnom odbranom uspela da se vrati u meč.

Na kraju smo videli dramu, šansu crveno-belih da pobede, ali sa starta Evrolige tim Dejana Radonjića vraća se bez bodova.

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20)

Tim crveno-belih je meč završio sa čak 21 izgubljenom loptom i uz samo četiri pogođene trojke iz 18 pokušaja. Tim Dejana Radonjića je počeo meč sa punih 5 minuta bez poena, ali je posle 14:0 na startu meča koji su najavili mogući potop crveno-belih tim Dejana Radonjića uspeo da zaigra odbranu na pravi način, da se izbori sa dominacijom Fenera ispod koša i da "diše za vrataom" protivničkoj ekipi tokom celog meča.

U finišu je bilo šanse da srpski tim dođe do pobede, ali na kraju niko nije uspeo da postane heroj ove večeri. Od rezultata 51:47 na pet mintua do kraja Crvena zvezda je u narednih tri minuta postigla samo dva poena i Fener je tada prelomio meč.

Poveli su izabranici Aleksandra Đorđevića sa 58:49, pa ni trojka Nikole Ivanovića na 1:50 do kraja meča nije uspela da vrati crveno-bele u meč. Ivanović je sa još jednom trojkom na 6 sekundi do kraja doneo Zvezdi 60:57 i šansu za spektakularan preokret, ali jednostavno nije na Fener dozvolio sebi kiks da izgubi loptu i ostane bez pobede na otvaranju Evrolige.

Crveno-beli su se na početku mučili sa dominacijom Fenera ispod koša, ali je Dejan Radonjić to uspeo da neutrališe. Odbrana je funkcionisala odlično, sveo se Fener na samo 61 poen, a pogotov je na spoljnim pozicijama crveno-beli tim pokazao čvrstinu. Plejmejkersi par De Kolo - Henri je ostao bez poena u prvom poluvremenu, a na kraju su zajedno stigli tek do 11 - De Kolo 7 i Henri 4.

Kod Fenera je najkonstatniji bio Dišon Pjere sa 13 poena, a kod Crvene zvezde je na kraju nedostatak raspoloženog šutera presudio.

Nikola Ivanović je sa 16 poena bio najefikasniji, ali njegove dve trojke u finiišu su došle prekasno, kada je šansa za povratak bila vrlo mala. Nikola Kalinić je imao 9 poena, ali čini se da se previše istrošio na oba kraja terena i da je odbrana protivnika redovno stizala da ga udvoji, a poenterski značajan učinak imao je još samo Nejt Volters sa 9 poena.

CRVENA ZVEZDA: Gušić, Lazarević 6, Volters 9, Uskoković, Davidovac, Mitrović 4 (6sk) , Kalinić 9 (9sk), Holins 5 (5sk), Simonović, Ivanović 16 (6as), Kuzmić 8

FENERBAHČE: Birsen, Šajok 4, Akpinar 2, Mahmutoglu 6, Biberović, De Kolo 7, Henri 4 (6 as), Pjer 13, Veseli 8, Buker 8 (9sk), Polonara 7, Duverioglu 2