Košarka

KOKOŠKOV JE GENIJE! LEGENDA HVALI SRPSKOG TRENERA: On mu dao novi posao u NBA!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Igor Kokoškov na novom zadatku.

Izvor: MN Press, YouTube/Fanatics View

Igor Kokoškov se ovog leta rastao sa Evropom i vratio se na "svoj teren" u NBA ligu. Doskorašnji selektor reprezentacije Srbije postao je pomoćni trener u stručnom štabu Džejsona Kida, novog prvog stratega Dalasa, gde će mu osnovna uloga biti da još dodatno unapredi igru Luke Dončića kog odlično poznaje.

I pre nego što je počela sezona - čini se da je Kokoškov već "kliknuo" sa Kidom, pošto ga legendarni plejmejker izuzetno ceni i nada se njegovoj velikoj pomoći u takmičarskoj 2021/22.

"Igor je genije za napad. Tražite mu jednu akciju, on vam ponudi deset", ispričao je Džejson Kid na konferenciji za medije uoči starta nove sezone.

Biće ovo povratak Kokoškova na mesto pomoćnog trenera pošto je nakon godina "sekundarne uloge" u NBA dobio priliku u Finiksu, što se nije završilo slavno, da bi potom stigao i do Evrope gde je trenirao Fenerbahče, paralelno sa reprezentacijom Srbije, takođe bez većih uspeha.

"I ja i Igor imamo nešto da dokažemo s obzirom na naša prethodna iskustva glavnih trenera u NBA koja nisu bila dobra", iskreno je odgovorio Kid.

Prethodno je radio u Bruklinu i Milvokiju, odnosno poslednje dve sezone je bio pomoćnik u Lejkersima.