OPA!

POKUŠEVSKI VIŠE NIJE ŽGOLJAVKO - ODBIO SRBIJU, PA UŽIVAO U HRANI: Aleksej se "napucao", novinarima delio SRPSKI keks!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Evo šta je Aleksej Pokuševski radio celog leta.

Izvor: Twitter/AndrewKSchlecht/Screenshot, YouTube/Bally Sports Southwest/Screenshot, Twitter/ThunderLatam/Screenshot

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski oduševio je u prvoj sezoni u NBA ligi, a potom je odbio poziv reprezentacije kako bi radio na svom telu tokom leta i spremniji dočekao "sofmor" godinu.

Već na prvi pogled može da se vidi da je Pokuševski ostvario fizički napredak u odnosu na prethodnu jesen kada je bio jedan od najmršavijih NBA košarkaša, dok je uz pomoć specijalnog režima ishrane i rada u teretani definitivno "nabacio" nekoliko kilograma i postao generalno snažniji.

"U pogledu snage sam sigurno napredovao. Sada ne mogu da dočekam da sezona počne, da vidim gde sam u odnosu na prošlu godinu. Tokom ova dva i po meseca rada imao sam punu podršku tima", rekao je Aleksej.

Njega je nahvalio i generalni menadžer Sem presti, ocenivši da je "dosta dobar posao iza njega ovog leta", a njegova ideja bila je da Pokuševski potpuno preskoči Letnju ligu kako bi individualno radio, tako da je dosta vremena provodio u teretani i u kuhinji pošto je unosio znatno više kalorija nego inače.

"Jeo sam pravu hranu, koliko god sam mogao. Imao sam dosta obroka u toku jednog dana", kazao je Pokuševski koji nije znao o kolikom broju kilograma se radi.

Zanimljivo, Pokuševski je stigao i da počasti novinare i "srpskim keksom", a nije teško pogoditi o čemu se radi.