Košarka

ĐORĐEVIĆEV FENERBAHČE POBEDIO PRED ZVEZDU: Gudurić još nije spreman, preskočio i Sašin debi na klupi

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Era Saše Đorđevića na klupi Fenerbahčea počela je uspešno

Izvor: Twitter/FBBasketbol/MN Press

U prvoj zvaničnoj utakmici pod vođstvom Aleksandra Saše Đorđevića, Fenerbahče je ostvario pobedu na gostovanju Darušafaki 75:65.

U odsustvu očigledno još neoporavljenog srpskog internacionalca Marka Gudurića, koji se čitavog leta oporavljao od povrede, Đorđevićev tim napravio je dobar uvod u meč protiv Crvene zvezde na otvaranju Evrolige u petak.

Klub se u subotu oglasio i unapred najavio da Gudurić još nije spreman da zaigra, kao što zbog rehabilitacije nije nastupao in u pripremnim mečevima.

Najefikasniji igrači Fenera bili su Dišon Pjer sa 15 poena, Nando De Kolo sa 14, Marijal Šajok sa 13, Ismet Akpinar sa 12...

Takođe, poentirali su i Devin Buker (8 poena), Tarik Biberović (7), Melih Mahmutoglu, Jan Veseli i Ahmet Duverioglu (po 2).

Sa druge strane, u dresu Fenera nisu zaigrali ni novajlija iz Baskonije Pjerija Henri, Nemac Danilo Bartel i Italijan Akile Polonara.

"Pre svega, ovo je veoma važna pobeda. Počeli smo trijumfom na gostujućem terenu, bilo je teško. Nismo imali jednostavnu nedelju zbog povreda, tim smo u stvaranju i bila je ovo dobra pobeda", rekao je Đorđević posle utakmice.