Košarka

ZVEZDA ODUVALA SPLIT, POBEDILA 36 RAZLIKE: BLISTAO NIKOLA IVANOVIĆ!

Autor Gordana Bojanić

Ubedljiva pobeda Zvezde na startu ABA!

Izvor: MN Press

Prošlogodišnji šampion ABA lige je već na startu nove sezone poslao poruku svima koji žele ovaj trofej! Crvena zvezda je i bez pet prvotimaca deklasirala Split na startu sezone sa 36 poena razlike.

Split je uspeo da se drži u meču samo u prvih 10 minuta, a već u drugoj četvrtini Crvena zvezda je otišla na preko 20 razlike i rešila sve dileme oko pobednika.

CRVENA ZVEZDA - SPLIT 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20)

Tim Dejana Radonjića je imao izuzetan intenzitet u odbrani, a u napadu je Nikola Ivanović bio ključna figura. Ne samo da je ubacio 20 poena, već je imao i 6 asistencija. Tim crveno-belih je na 40 ubačenih koševa iz igre zabeležio čak 29 asistencija, a u tom aspektu se istakao i Nikola Kalinić sa 6 uspešnih dodavanja.

Ostin Holins i Luka Mitrović su podigli ekipu poenima na startu, a onda je u drugoj četvrtini Crvena zvezda serijom 15-0 predvođena Ivanoića došla do velikee prednosti 45:20.

Tu već nije bilo povratka za Splićane, koji nisu uspeli da priprete do kraja meča. Svoje minute je odlično iskoristio i tek oporavljeni Stefan Lazarević koji je na kraju prve četvrtine imao seriju odličnih rešenja u napadu, a do kraja meča je nastavio u jakom ritmu i zabeležio je 13 poena.

Uspela je na startu ABA lige Crvena zvezda da dominira i ispod koša, pa su tako Cirbes i Kuzmić bili dvocifreni, a Nikola Ivanović je većinu svojih poena postigao iz prodora. Čak 54 poena crveno-belih došla su iz reketa, a osim odličnih pozicija za centre domaćini su često uspevali da dođu do lakih poena kroz kontre.

Desetkovani crveno-beli su bili bez pet prvotimaca, pa su šansu dobili i mladi Popović i Gušić koji su uspeli da se upišu u listu strelaca. Popović je pogodio jednom iz igre i jednom sa penala, dok je Gušić nagazio liniju prilikom šuta pa su mu upisana dva poena na ovom meču.

Naredni meč crveno-bele čeka 1. oktobra kada startuju u Evroligi gostovanjem Fenerbahčeu.

CRVENA ZVEZDA: Gašić 2, Lazarević 13, Volters 10, Mitrović 6, Kalinić 9 (6 as), Holins 11, Simonović, Ivanović 20 (6 sk, 6 as), Kuzmić 11, Cirbes 12 (6 sk), Popović 3.

SPLIT: Perković, Perasović 4, Kedžo 9, Runjić 7, Žganec 1, Vuko 5, Čampara 10, Bajo 7, Džons 6, Meklin 7, Barič 5.