Košarka

ŽELJKOV PARTIZAN NIJE IMAO SNAGE ZA TROFEJ! Đorđević i Fener bez milosti u finalu, Smailagić jedini raspoložen!

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Fenerbahče savladao Partizan u finalu na jakom turniru u Istanbulu.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

Dobila je publika u Istanbulu ono što je želela, imali su priliku da gledaju svog omiljenog trenera protiv tima za koji navijaju.

Na kraju je izostala rezultatska neizvesnost u duelu Fenerbahčea i Partizana, pošto je ekipa Saše Đorđevića ubedljivo savladala pulene Željka Obradovića - 62:89 (10:22, 23:25, 15:29, 14:13).

Publika je još jednom bila u transu kada je pozdravila trofejnog stručnjaka, što je bio slučaj i prethodnog dana, ali ovog puta se crno-beli nisu radovali.

Verovatno je veliki uticaj na to imao i polufinalni duel sa Monakom, pošto su igrali više od dva i po časa i što, pa su tek posle tri produžetka slomili otpor Monaka (120:114). Stigao ih je umor u finalu i meču za trofej, što je moglo da se vidi i na samom parketu.

Jedini raspoloženi u srpskom timu praktično je bio mladi centar Alen Smailagić koji je koliko-toliko održavao tim u životu. Sa druge strane Fener nije imao nameru da popusti, bilo je to vidljivo od starta, pošto su na pauzu otišli sa velikim vođstvom (31:47).

U drugom delu Đorđevićevi izabranici nisu spuštali nogu sa gasa, diktirali su tempo igre, uvećavali vosđtvo i zasluženo stigli do pobede u meču za trofej.