Otišao!

OBRADOVIĆ GA ZVAO U ZVEZDU, SAD ĆE IGRATI NBA LIGU: Dobiće 3,5 miliona od bivšeg šampiona!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Sjajni košarkaš počinje novu fazu svoju karijere.

Izvor: MN Press

Sjajni kanadski košarkaš Kevin Pangos (28) dogovorio je sve uslove saradnje sa Klivlend Kavalirsima i naredne dve godine nosiće njihov dres u NBA ligi. Ovu informaciju preneli su američki mediji, a na osnovu izjave njegovog agenta koji je otkrio i detalje ugovora.

Kako se navodi, Pangos će za dve sezone zaraditi 3,5 miliona dolara, što je novac koji teško da je mogao da dobije u Evropi gde su timovi gotovo selektirani za narednu sezonu.

Bivši košarkaš Žalgirisa, Barselone i Zenita svesno je rizikovao kako bi se tokom ovog leta vratio u SAD. On je svojevremeno imao zapaženu karijeru u koledž košarci kada je nosio dre sGonzage, ali nije stigao da se izbori za šansu u NBA ligi.

Prethodnog leta, tokom njegovog razlaza sa Barselonom koji je dugo trajao, Kanađanin se pominjao i kao rešenje za Crvenu zvezdu na mestu organizatora igre. Postojale su naznake da crveno-beli pregovaraju sa njim jer je bio velika želja Saše Obradovića, što je kasnije demantovao Svetislav Pešić, tadašnji trener španskog tima.

Umesto u Beograd, koji je bio samo jedna od opcija, Pangos se preselio u Sankt Peterburg gde je blistao u dresu Zenita.

Nakon odlične sezone poželeo je da se okuša u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, pa se tokom ovog leta pričalo da je odbio nekoliko unosnih poruka evropskih ekipa.

Pangos će debitovati u NBA ligi, pošto 2015. godine nije izabran na draftu i odmah je započeo evropsku kariejru. Nosio je dres Gran Kanarije, Žalgirisa, Barselone i Zenita, a profilisao se kao jedan od najboljih plejmejkera Evrolige.