3x3 Montenegro

"WOLVES ADMIRAL" POBJEDNIK TURNIRA "BACI DROGU U KOŠ"

Autor Jovana Raičević

U nedjelju, 1. avgusta, završen je tradicionalni, 13. po redu turnir u basketu ,,Baci drogu u koš’’. Glavnu nagradu je osvojila ekipa Wolves Admiral iz Berana.

Izvor: PROMO/3x3 Montenegro

Proteklog vikenda, u subotu i nedjelju, u organizaciji Opštine Pljevlja i Sekretarijata za društvene djelatnosti, održan je 13. po redu turniru u basketu ,,Baci drogu u koš''.

U prekrasnoj atmosferi na Trgu Đorđa Peruničića, bogati program su činili turnir za djevojke, takmičenja u šutiranju trojki i bacanja za dječake i djevojčice, kao i muški seniorski turnir.

U konkurenciji djevojaka, najbolja je bila domaća ekipa MM Market, koja je nastupala u sastavu Sara Malidžan, Ivona Šljukić i Elena Šljukić, a Elena je postigla pobjednički koš u finalu protiv All Stars ekipe iz Bijelog Polja.

Upravo je članica All Starsa, Darija Tomović, bila najbolja trojkašica, dok je ta titula u muškoj konkurenciji pripala Janku Petroviću. Pobjednici takmičenja u šutiranju bacanja su bili već pomenuta šampionka turnira za djevojke, Elena Šljukić, i Arsenije Peruničić.

Drugi dan događaja je bio rezervisan za muški seniorski turnir. Učestvovalo je 12 ekipa, od čega čak šest domaćih. Najbolji učinak među pljevljaskim ekipama je ostvario Cafe Bar Princip koji je igrao polufinale. Odličan rezultat je ostvarila i ekipa TNT Apoteka Gušmirović iz Bijelog Polja, koja je takođe bila među četiri najbolja tima.

U finalu su se očekivano našla prva dva nosioca, Dangerous i Wolves Admiral. Basket je kao i u prvom okršaju ove dvije ekipe u Podgorici, bio neizvjestan od početka do kraja. Na kraju je presudila dvojka Neradovića iz velike udaljenosti, uz faul. Konačni rezultat je bio 21:20.

Izvor: PROMO/3x3 Montenegro

Na ovom turniru je za ,,Vukove'', pored standardnih Neradovića, Huremovića i Čekića, nastupao i Vladimir Tomašević, standardni član ekipe G-unit, pa je za ovog krilnog igrača titula u Pljevljima, čak treća 3x3 titula zaredom.

Sljedeći domaćin 3x3 Montenegro turnira će biti Ski centar Kolašin 1600. Uskoro više informacija.