Auh!

BOMBA! SAŠA ĐORĐEVIĆ ZAMENIO KOKOŠKOVA: Sada je i zvanično potvrđeno, desila se rokada na klupi!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Saša Đorđević je novi trener Fenerbahčea!

Izvor: MN Press

Aleksandar Đorđević je došao na mesto Igora Kokoškova! Pominjao se Đorđević kao moguća zamena za Kokoškova na oba mesta, i u klubu i u reprezentaciji, ali za sada Kokoškov ostaje selektor Srbije.

Fenerbahče je zvanično objavio da je Đorđević njihov novi trener i tako se treći put zaredom Srbin našao na klupi ovog tima. Posle Željka Obradovića i Igora Kokoškova sada će i Aleksandar Đorđević juriti trofeje u Istanbulu. Objavljeno je da je Đorđević potpisao trogodišnji ugovor. 

Kokoškov je posle jedne sezone na klupi Fenerbahčea rešio da se vrati u NBA, gde će biti deo stručnog štaba Dalas Maveriksa i ponovo će sarađivati sa Lukom Dončićem. Selektor Srbije je u Fenerbahčeu proveo prošlu sezonu, ali nije uspeo da uzme trofej. U Turskoj je šampionski Efes bio bolji od njega, a u Evroligi je CSKA uspeo u četvrtfinalu da eliminiše Fener. Ipak, mora se napomenuti da su mečevi sa CSKA došli u nezgodnom momentu pošto je veliki broj igrača Fenerbahčea bio ili povređen ili zaražen virusom korona. 

Sa druge strane bivši selektor Srbije je posle osvajanja titule sa Virtusom ostao bez posla, ali nije dugo čekao na novi angažman. Dok Virtus bude pokušavao da se domogne Evrolige, Đorđević će igrati to takmičenje sa Fenerom!

"Poznat kao jedan od najboljih plejmejkera u istoriji evropske košarke Đorđević je osvojio Evroligu u jednom od najboljih mečeva svoje karijere u Istanbulu 1992. godine sa Partizanom. Tada je postigao trojku nekoliko sekundi pre kraja meča. Sada se kao uspešan trener vraća u Istanbul, da kao trener Fenerbahčea dođe do novih velikih pobeda", navodi se u sapštenju kluba. 

Đorđević je trenersku karijeru počeo 2006. godine u Olimpiji iz Milana, ali se tu zadržao samo jednu godinu. Potom je napravio dugu pauzu, pa je 2011. godine proveo godinu dana u Benetonu iz Treviza. Naredni klupski angažman sačekao ga je u Panatinaikosu gde je proveo sezonu 2015/16, a potom je vodio Bajern dve godine od 2016. do 2018. godine.