Iznenađenje!

SENZACIJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: DRIM-TIM IZGUBIO! Evropljani pobijedili Amerikance u košarci!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Šok na početku turnira u Tokiju, prekinut je američki niz od 25 pobjeda na Olimpijskim igrama!

Izvor: Tanjug/AP/Eric Gay

Reprezentacija SAD otvorila je košarkaški turnir derbijem protiv Francuza i pokazala da rezultati iz pripremnog perioda uopšte nisu slučajni. Tim koji se mučio dok se spremao za Olimpijske igre poražen je i od Francuske - 76:83.

Osim prve četvrtine u kojoj su Amerikanci dominirali i stekli sedam poena prednosti, ekipa Grega Popoviča bila je lošiji rival tokom meča. Već u drugoj deonici Francuzi su pokazali da mogu u potpunosti da se vrate u igru, što nije bila dovoljna opomena prvom favoritu za zlatnu medalju.

Za navijače američke reprezentacije i ovog improvizovanog ''drim tima'' posebno bolan bio je treći period. Francuska je taj dio igre rešila u svoju korist rezultatom 25:11!

Pogledajte detalje sa meča:

Isticao se Evan Furnije sa 28 postignutih poena, pratili su ga Nando De Kolo (13) i Rudi Gober (14), a američka reprezentacija kao da je bila zbunjena dešavanjima na terenu. Ovako jak otpor, već u prvoj rundi na turniru, nisu očekivali. Iako su se u četvrtoj dionici vraćali, nisu uspjeli da stignu do proekreta.

Ovako su izgledali ključni detalji meča, u samom finišu:

Ukradena lopta Nanda De Koloa i jako važna trojka Evana Furnijea.

Dug napad Amerikanaca i serija promašaja, od kojih se posebno izdvaja onaj Kevina Durenta.

U umornoj reprezentaciji SAD na visini zadatka bio je samo Džru Holidej koji je tek nedavno završio sezonu u NBA ligi. Njegova energija na momente je nosila Amerikance, ali izostanak velikog doprinosa od prvih zvezda osetio se u rezultatu na kraju meča.

Tako bi Greg Popovič mogao da bude razočaran izdanjima Demijana Lilarda ili Kevina Durenta, koji su zajedno postigni sedam poena manje od Evana Furnijea.

Porazom od Francuske prekinut je američki niz od čak 25 uzastopnih pobeda na Olimpijskim igrama. njihov košarkaški tim doputovao je u Tokio kako bi stigao do četvrte uzastopne zlatne medalje. Za sada ne ide dobro...

Sastavi:

SAD: Džonson, Levin 8, Lilard 11, Durent 10, Midlton, Grent, Tejtum 9, Mekgi 2, Holidej 18, Adebajo 12, Grin 2, Buker 4

Francuska: Ntilikina, Luvavu 2, Ertel 5, Batum 5, Jabusele 8, Furnije 28, De Kolo 13, Poirije 3, Albisi, Gober 14, Kornelie, Fal 7