Odlazi u Ameriku?

GOTOVO, KOKOŠKOV IDE U NBA? Fenerbahče već našao zamenu, umesto selektora Srbije Žocov pomoćnik!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Selektor Srbije Igor Kokoškov bi uskoro mogao da se vrati u NBA ligu.

Izvor: MN Press

Sve su glasnije vesti da će Igor Kokoškov napustiti klupu Fenerbahčea i preseliti se u Ameriku. Njega Džejson Kid želi ustručnom štabu Dalas Maveriksa, a izgleda da je Fener već našao zamenu za Srbina. 

Kako prenose mediji turski stručnjak Erdem Džan je prva meta istanbulskog kluba, a on će sesti na klupu Fenerbahčea ako se sa Dalasom dogovori otkup ugovora selektora Srbije. 

Džan je deo stručnog štaba Fenerbahčea od 2015. godine i dugo je radio sa Željkom Obradovićem. Kada je novi trener Partizana otišao iz Istanbula on je bio jedan od kandidata da ga nasledi, ali je ipak izbor pao na Kokoškova. 

Izvor: Profimedia

Još dvojica potencijalnih zamenika za Kokoškova postoje, a to su iskusni Ufuk Saridža i Orhun Ene koji je trenutno selektor Turske. Što se Džana tiče on ima 41. godinu i navijači odavno žele da ga vide na mestu prvog trenera. 

Ukoliko se zaista Kokoškov vrati u NBA, ostaje da se vidi šta će biti sa njegovim selektorskim angažmanom. Pominjali su se njegove eventualne zamene Saša Đorđević i Svetislav Pešić, ali za sada ništa nije zvanično.