BOMBA!

BUM! CRVENA ZVEZDA SPREMA BOMBU - VRAĆA SE NIKOLA KALINIĆ?! Španci javljaju, crveno-beli ga "otimaju" Barseloni!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Krilni košarkaš koji je bio na meti Real Madrida i Barselone bi ipak mogao da se vrati u Crvenu zvezdu!

Izvor: MN Press

Kako javlja španski portal "Encestando" Nikola Kalinić (29) je blizu povratka u Crvenu zvezdu! Krilni košarkaš reprezentacije Srbije koji je tokom prelaznog roka bio meta najvećih španskih klubova bi mogao ipak da opet obuče dres crveno-belih. 

Kako navodi španski portal Crvena zvezda mu je dala "mnogo bolju ponudu" od Barselone. Problem za Barselonu su i "tanteo" prava u španskoj košarci, koja ih dovode u nezgodnu situaciju.

Koliku god ponudu da je Barselona dala Kaliniću, on bi morao da potpiše ugovor sa Valensijom ukoliko bi "slepi miševi" dali jednaku ponudu. 

Kako navodi "Encestando" Barselona se nalazi u velikim finansijskim problemima i da ih to sprečava da pojačaju ponudu, te da je on zbog toga mnogo bliži povratku u Beograd među crveno-bele.

Iskusnom krilnom košarkašu bi ovo bio drugi mandat u crveno-belom dresu. On je u Zvezdu stigao 2014. godine iz Radničkog iz Kragujevca i nastupao je jednu sezonu za ekipu koju je tada vodio Dejan Radonjić. 

Osvojio je triplu krunu sa crveno-belima pošto je uzeo pehare u ABA ligi, Superligi i Kupu Radivoja Koraća, a potom je prešao u Fenerbahče u kome se zadržao pet godina. Prethodnu sezonu proveo je u Valensiji. 

U sezoni u kojoj je Kalinić nosio dres Crvene zvezde tim je stigao do Top 16 faze Evrolige, a u ekipi su bili sadašnji kapiten Branko Lazić kao i još jedan povratnik Luka Mitrović.