Košarka

ŽAO MI JE BOGDANA, ALI ITALIJA JE BOLJA OD SRBIJE: NBA zvezda se oglasila, gledao je meč zajedno sa Bogdanovićem!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Zajedno su se borili za NBA finale, ali su bili na drugim stranama tokom finala kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre!

Izvor: MNPress

Srbija nije uspela da se plasira na Olimpijske igre, a to bi moglo da pokrene promene u reprezentaciji. Možda bi rezultat meča sa Italijom bio i drugačiji da Danilo Galinari i Bogdan Bogdanović nisu tako daleko dogurali u NBA plej-ofu. 

Njih dvojica su sa Atlanta Hoksima stigli do finala Istoka, pa nijedan nije bio sa svojim nacionalnim timom na kvalifikacijama u "Pioniru".

"Imam jednog saigrača iz Srbije. Zajedno smo gledali taj derbi Srbije i Italije kod kuće.Žao mi je mog druga i saigrača Bogdanovića ali mi smo bili jači", rekao je sada Galinari. 

 On će se naći na spisku Italijana u Tokiju, a to je za krilnog košarkaša Atlante ostvarenje sna.

"Mislim da je za svakog, pogotovo za moju generaciju san o Olimpijskim igrama stvar o kojoj smo oduvek mislili. To je san sa kojim smo se rodili i odrastali", dodao je on. 

Na kraju je istakao da se uvek rado vraća u nacionalni tim, a i on je, kao i njegovi saigrači u Beogradu, pohvalio sjajnu atmosferu u taboru nacionalnog tima.