20 GODINA KASNIJE?

OPA! KOKOŠKOV ODLAZI, PEŠIĆ POSTAJE SELEKTOR SRBIJE? Doneo im 2 poslednja zlata, sad je prvi od trojice kandidata!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs Izvor Sportski žurnal

Postavlja se pitanje ko će biti selektor Srbije posle kraha u kvalifikacijama, a čini se da je popularni "Kari" glavni kandidat.

Izvor: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je debakl u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pa će ta selekcija propustiti treće od poslednja četiri takmičenja na najvećoj sportskoj smotri.

Zbog toga se sve više pominje odlazak selektora Igora Kokoškova sa te pozicije, a jedno od imena koje se pominje da bi mogao da ga nasledi jeste Svetislav Pešić!

Legendarni stručnjak koji je sa Jugoslavijom bio prvak Evrope i sveta 2001. i 2002. godine, mogao bi da nasledi Kokoškova na mestu selektora, piše "Sportski žurnal".

Kako se navodi, težak poraz od Italije u finalu kvalifikacija glavni su razlog da sve ide u tom pravcu, ali i činjenica da Kokoškov ima ugovor sa Fenerbahčeom, koji mu značajno oduzima vreme da popravi situaciju u reprezentaciji.

Zbog toga je, piše "Žurnal", vrlo verovatan otkaz za Kokoškova, a to dovodi do pitanja ko bi mogao da ga nasledi.

Imena koja se pominju kao mogući naslednici su Svetislav Pešić, Aleksandar Đorđević i Saša Obradović.

Izvor: MN Press

Pešić je od njih najrealnija opcija - prvo jer je Đorđević tek pre dve godine napustio mesto selektora, a drugo jer Obradović tokom perioda u Crvenoj zvezdi nije impresionirao. Takođe, i posle osvajanja titule prvaka Italije sa Virtusom, za očekivati je da bi "Sale Nacionale" želeo da taj uspeh unovči u nekom novom klubu.

Isti list procenjuje i da Obradović nema dovoljno iskustva na ovom nivou, pa bi sve "spalo" na "Karija" Pešića. Legendarni stručnjak ima 71 godinu, ali njegov učinak u Barseloni pokazuje da i dalje može mnogo toga da donese reprezentaciji Srbije.

Koliko je to ostvarivo, ostaje da se vidi...