Košarka

ČOVIĆ OTKRIO PANTEROVU PLATU IZ ZVEZDE: Mi nismo CSKA, nema aviona i kamiona! Ne znam da li ostajem…

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsednik crveno-belih o klupskim izborima, krahu reprezentacije, epizodi Kevina Pantera u Zvezdi...

Izvor: B92/Screenshot

Izbori u KK Crvena zvezda trebalo bi da budu održani krajem avgusta, a predsednik kluba Nebojša Čović otkrio je da još nije definitivno odlučio da li će ostati na Malom Kalemegdanu.

Tačno deset godina od kada je preuzeo Zvezdu, Čović još nije "prelomio" da li će nastaviti i to je izjavio gostujući na televiziji "B92".

"Kojoj sam odluci bliži? Verujte mi da ne znam. Gde ja još treba da se dokazujem? Moj život je ispunjen, moje ambicije su usmerene ka još nečemu, ne samo ka košarci, nemam ja 21 godinu", rekao je prvi čovek srpskog i regionalnog šampiona.

 Dok Partizan pravi snažan tim koji će napasti sve trofeje, Čović je rekao da ne želi da polemiše o aktivnostima crno-belih na tržištu.

"Odmah da vam kažem, nisam ni neiskusan ni naivan toliko da bih diskutovao o Partizanu. Neka javnost procenjuje šta se radi i događa. Svako vodi svoj tim, svako radi svoje. Imao sam prilike u poslednjih 10 godina da uđem u te polemike i da budem alibi za razne svinjarije, koje sam platio lično, zdravstveno stanje mi je ugroženo, niko nije zaštitio moju porodicu, moju suprugu, mog sina... Već u februaru sam rekao da na kraju sezone donesem konačnu odluku, a još je nisam doneo", dodao je on.

Izvor: MN Press

Predsednik Zvezde je bio upitan za Kevina Pantera, najzvučnije pojačanje Partizana, i o plati koju je Amerikanac primao dok je igrao za Zvezdu u sezoni 2019/20.

"Kad me pitate za Pantera... Dragan Šakota je izuzetan čovek i trener koji nam je jako pomogao i uspeo da ga ubedi da dođe. On je iz Olimpijakosa prešao u Zvezdu bez obeštećenja. Mesečna plata bila mu je 30.000 dolara, uz ugovor na šest meseci, s tim da zadnje dve rate nisu plaćene jer smo imali kovid sezonu, ali to su pare za koje je igrao u Zvezdi. Dodatno se sada afirmisao, ne mogu i ne pada mi na pamet da ulazim u model sa avionima i kamionima, jer je to opravdanje za nešto što ne mislim da je realno i odgovorno davati ogormne cifre. Čemu to? Mi nismo CSKA, ni Olimpijakos...", dodao je Čović.

Izvor: MN Press

Prvi čovek crveno-belih komentarisao je i neuspeh reprezentacije u borbi za plasman na Olimpijske igre.

"To je neuspeh za koji su najodgovorniji ljudi iz Košarkaškog saveza Srbije, počev od predsednika pa nadalje. Onda možemo sve po dubini da analiziramo. Nema u ovome što sam rekao ništa lično, ni ljubavi ni mržnje. Ovo je profesionalni odnos, imate ili nemate rezultat. Neka izađu da kažu da li su od države dobili između 5 i 7 miliona evra. Marina je napravila uspeh sa košarkašicama, one su rezultat za sebe. Sledeće OI u zavisnosti od korone i svega treba dubbed 2024. godine. Za nju se treba kvalifikovati, a u novembru počinju kvalifikacije za SP. Igrači su u timovima Evrolige, jedni su u NBA. Potreban je sistematski rad i veliki rad. GOra je situacija nego posle Sidneja 2000. godine. Tada se sve raspalo. Seli smo, napravili strategiju, došao je Pešić, napravio svoj tim, profesionalno, radeći svoj posao".