Košarka

DANGEROUS JE POBJEDNIK BASKET TURNIRA U PODGORICI

Autor Jovana Raičević

Spektakularna noć i završnica Podgorica Open 2K21 turnira na Trgu Sv Petra. Na kraju pobjeda ekipe Dangerous, koja je nastupala u sastavu Aleksandar Bogojević, Vladan Đukanović, Marko Koljević i Bogdan Cebalović, saopšteno je iz 3x3 Montenegro.

Izvor: PROMO/3x3 Montenegro

Sinoć je završen i treći, posljednji dan ,,Podgorica Open 2K21’’ basket turnira, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i 3x3 Montenegro. Na programu su bili mečevi eliminacione faze seniorskog turnira, a u ¼ finala nije bilo iznenađenja - Dangerous je pobijedio AS Fitnes, koji je uz Shaolin, najprijatnije iznenađenje turnira. Upravo je mlada ekipa iz Bara, Shaolin, poražena od Griffins Xiaomi, G-unit je lako savladao Podgoricu, a u duelu između 4. i 6. nosioca, Red Cross Cetinje i Wolves Admiral, bolja je bila ekipa sa sjevera zemlje.

Izvor: PROMO/3x3 Montenegro

Ekipa Wolves Admiral za koju su i do sada nastupali Milan Neradović, Eldin Huremović i Elvis Čekić, dobila je veliko pojačanje u Nenadu Vukoviću i na taj način najavila borbu za sami vrh na svim 3x3 Montenegro turnirima.

To su i opravdali na ovom turniru i u polufinalu sa ekipom Dangerous. Meč je bio izjednačen od početka do kraja, pa su produžeci bili logičan ishod. Košem Huremovića, ,,vukovi’’ su došli na poen od pobjede, ali Marko Koljević sa dvojkom preko ruke, Vukoviću i ekipi ruši snove o finalu.

Možda ce vas zanimati

 G-unit, koji i ove godine predstavljaju Marko Dabanović, Marko Mijović, Miloš Milošević i Vladimir Tomašević, je bio dominantan u duelu sa Griffinsima, pa smo u finalu gledali vjerovatno dvije najbolje ekipe u Crnoj Gori. Publika na tribinama i pored malih ekrana je imala priliku da gleda izuzetno kvalitetan basket, a pobjedu je ,,opasnima’’ u samom finišu donio Aleksandar Bogojević, sa dvije nevjerovatne dvojke iz velike udaljenosti, navodi se u saopštenju.

Pored seniorskog turnira, na programu događaja su bila i takmičenja za publiku u svim uzrastima, a organizatori događaja su kompletan iznos od kotizacija za učešće na turniru, donirali JU Kakaricka Gora.

,,Čast i zadovoljstvo mi je da se zahvalim u ime Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorice. Prije svega 3x3 Montenegro i Glavnom gradu što su prepoznali JU kao instituciju kojoj će da uruče ovaj simboličan poklon. U sklopu tretmana koji pružamo klijentima i klijentkinjama, poseban akcenat dajemo na sportske aktivnosti i upravo ova donacija od 540€, biće iskorišćena u omogućavanju što boljih uslova za obavljanje sportskih aktivnosti. Veoma smo zahvalni što ove organizacije prepoznaju značaj borbe protiv zloupotrebe droge i u narednom periodu očekujemo da ćemo nastaviti dobru saradnju i da ćemo zajednički dati doprinos kroz sport za smanjivanje broja koji su u problemu bolesti zavisnosti’’ - rekla je direktorica JU Kakaricka Gora, Dijana Milošević.

3x3 Admiral karavan se nakon turnira u Podgorici, seli na sjever zemlje. Domaćin 3x3 Montenegro turnira će 10-11 jula biti Bijelo Polje.