Košarka

SRBIJA NE IDE U TOKIO! Ništa od Olimpijskih igara, Italija RAZBILA u Pioniru!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da izbori vizu za Japan, gdje je trebalo da brani srebro iz Brazila.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije poražena je od Italije u Beogradu (95:102) i tako srpski nacionalni tim nije iskoristio šansu da se plasira u Tokio, na Olimpijske igre.

Trojke italijanskog tima, uz lošu odbranu Srbije, napravili su veliki problem selektoru Igoru Kokoškovu, koji na ovom kvalifikacionom turniru nije mogao da računa na nekoliko veoma bitnih igrača.

Italijani su tokom cijelog meča bili bolji rival i zasluženo uzeli kartu za Tokio.

Nije dobro počelo po Srbiju, čiju je lošu igru u odbrani Italija odmah iskoristila i brzo došla do 16:7.

 Da Srbija uhvati priključak, potrudili su se Micić, Dobrić i Petrušev, čijim poenima su došli na minimalni zaostaka (16:15).

Da je ovo šutersko veče Italijana, pokazalo se ubrzo kada su serijom 8:0 ponovo vratili prednost, koja je na kraju prvih 10 minuta iznosila plus šest.

Nadu da će nastavak donijeti bolje izdanje Srbije, dao je Anđušić sa 11 vezanih poena (tri trojke), kojim se prešlo u vođstvo 36:32.

Od tog Italiju je odlično služio šut sa distance, Srbija nije uspijevala ništa da odbrani, što je rezultiralom da srpski tim posle 20 minuta gubi 12 razlike.

Reprezentacija Srbije:

Teodosić 5, Petrušev 22, Bjelica 5, Kalinić 2, Milosavljević, Micić 8, Davidovac, Avramović 2, Dobrić 17, Anđušić 27, Marjanović 7

Reprezentacija Italije:

Spisu, Manion 24, Tonut 15, Meli 5, Fontekio 21, Tesitori 2, Riči 3, Abas, Moraskini, Vitali, Polonara 22, Pajoli 10