Jezik košarke!

LUKA DONČIĆ PRIČA SRPSKI, A ZABORAVLJA MATERNJI! Kako se ono bješe kaže na slovenačkom? (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu lakše se izražava na srpskom nego na jeziku zemlje za koju igra.

Izvor: TikTok/Printscreen/funny.video.srb

Najbolji slovenački košarkaš i trenutno jedna od najvećih zvijezda NBA lige Luka Dončić odmah nakon sezone u SAD priključio se reprezetnaciji. Trenutno u Kaunasu igra kvalifikacioni turnir za Tokio, a tamo je napravio i jedan mali gaf.

Kada je trebalo da održi dio konferencije na slovenačkom, kako bi novinari iz njegove zemlje dobili informacije o meču, propričao je srpski! Znao je koju srpsku riječ treba da upotrebi, ali nije bio siguran kako se to kaže na ''maternjem'' jeziku.

''Mislim da smo super odigrali, super smo se spremili... Kako se reče? Pripravili'', rekao je Luka, a zatim pogledao ka kamerama i nasmijao se.

Shvatio je i on u tom trenutku da mu bolje ide pričanje srpskog nego slovenačkog jezika.

Luka Dončić je inače iz mješovitog braka. Njegov otac, bivši košarkaš Saša Dončić, porijeklom je iz Srbije, dok mu je majka Mirjam Poterbin Slovenka. Saša i Mirjam su se razveli još 2008. godine, kada je Luka imao samo devet godina.

Reprezentacija Slovenije će večeras protiv Litvanije pokušati da obezbijedi plasman u Tokiju, a Dončić je na kvalifikacionom turniru u Kaunasu ubedljivo najbitniji igrač svog tima. U polufinalu protiv Venecuele bio je nadomak tripl-dabla, a i danas će morati da zablista.

Tagovi